Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

PVT

/ PVT

Door Amice Jurries - zaterdag 23 februari 2019 

Ook dit jaar was de VGST weer aanwezig bij PVT. Met een dames- en een herenteam is weken lang getraind om weer goed voor de dag te komen bij dit volleybaltoernooi in Assen.
356465356461
Nadat beide teams een generale repetitie had uitgevoerd tegen de lokale volleybalvereniging met een aansluitende borrel waren we er echt klaar voor. Het 52e PVT kon beginnen!

Het merendeel van de teams vertrok dinsdagavond richting Assen om ’s avonds alvast lekker in de PVT-sfeer te komen door een borrel bij een gastgezin. Na een redelijke nacht slapen werd vervolgens het PVT geopend in de Kandelaarkerk in Assen.

Na deze dienst vertrokken we richting de Sporthal om daar onze volleybalkunsten aan de rest van (amicaal) Nederland te laten zien. Hoewel de dames ontzettend goed speelden is het niet gelukt om in de hoogste poules te komen. Onze dames speelden steeds beter en raakten steeds meer op elkaar ingespeeld. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een vrijdag waarin 3 wedstrijden gewonnen werden en 1 wedstrijd gelijk gespeeld.. Kortom de beste in de verliezerspoule!
Onze heren wisten helaas ook niet de hoogste poules te bereiken. Na vele spannende wedstrijden waar een 20-18/19 in ons nadeel net iets te vaak voorkwam kwamen ook zij in de verliezerspoule. De mannen wisten binnen deze poule flink te winnen waardoor ze ook als beste verliezers eindigden.



Naast het volleyballen heeft de VGST ook geprobeerd haar andere talenten te showen. Echter bleken onze rugbykwaliteiten minder dan dat van It Berlef Ielde (IBI). Ook op het gebied van roeien is er nog ruimte voor verbetering. Het Annemaria Koekoek, Bokje springen, Pizza eten en de vreugdepier bleek wel een van onze kwaliteiten te zijn. Daarnaast hebben we IBI en de VGSU omver mogen blazen met onze bralkunsten. Deze bralkunsten werden mede mogelijk gemaakt door de vele VGST’ers die donderdag en vrijdag naar Assen afreisden om de VGST flink aan te moedigen. Het is echt heerlijk om samen met zo’n 35 VGST’ers in Assen te zijn en onszelf flink de hemel in te prijzen!



De zaterdag hoefden we helaas niet spelen. Echter mocht opnieuw de VGST shinen. Amice André, die maandag nog hele andere plannen had voor zijn vakantieweek, heeft in 4 dagen een ontzettend vette PVT-film in elkaar geflanst.




We kijken terug op weer een fantastisch toernooi waar we heerlijk hebben mogen volleyballen, super gezellige avonden hadden en weer lekker de amicale banden konden aanhalen.

Nu weer verder in mijn PVTkater alle foto’s/filmpjes terugkijken…


PVT IK GA JE MISSEN!

X