Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Afsluitend weekend

/ Afsluitend weekend

Door Amice Jurries - dinsdag 9 juli 2019 

Net zoals ieder jaar werd ook dit jaar weer afgesloten met een afsluitende avond en een afsluitend weekend.

Afgelopen donderdag vond de afsluitende avond plaats. In de Immanuëlkerk werd allereerst gezamenlijk patat gegeten. Vervolgens hadden we een, door de BijCo georganiseerde lezing van Ernst Wiskerke over geloofstwijfel. Deze lezing werd afgesloten met een Sing-in onder begeleiding van 2 gitaren. Vervolgens werd door de SjaCie een presentatie met foto's van het afgelopen jaar gepresenteerd en werd de avond afgesloten met Cabaret. Hierna vertrokken we met velen naar de laatste sociëteit van het studiejaar.

De volgende ochtend vertrok bijna de hele vereniging naar Ameland waar het jaarlijkse (bijna-)alles kan, niets moet weekend. Na een, voor velen, moeizame heenreis met veel vertraging kon het weekend van start. Dit weekend kent eigenlijk geen programma en iedereen gaat z'n eigen gang. Vrijdag werd gezamenlijk gegeten waarna een ieder haar eigen gang ging. Er werden spelletjes gespeeld, gevolleybald, gevoetbald en gefietst. Velen hebben de avond uitgezeten op het net iets te koude strand tot in de vroege uurtjes.
361657

Na een 'goede' nachtrust kon de zaterdag van start. Nadat we nog enkele vrijdagavondgangers naar bed hadden gestuurd werd er weer van alles ondernomen. Zo is een enkeling naar de vuurtoren gefietst, is men naar een natuurcentrum geweest, heeft men gevliegerd, is het dorp bezocht en werden er verscheidene kaartspellen gespeeld.
361661
's Avonds werd de barbecue aangestoken waarna een ieder weer haar eigen gang ging. Geheel volgens traditie werd 's nachts ook weer een bezoek gebracht aan het strand waar men weer 'wat dichter tot elkaar kwam'. Zelfs is er nog een enkele VGST'er gekeerd deze nacht.

361653

Na een gezellige avond/nacht begon de kerkdienst alweer om 9.30. Wat is het gaaf om te zien en te horen van de gemeente dat de kerk zo vol zit. Daar waar normaal maar zo'n 15-20 mensen in de kerk zitten, zat de kerk nu lekker gevuld. Na vervolgens een bak koffie gedronken te hebben was er weer tijd voor ontspanning. Tegen de middag werd er traditiegetrouw soep gegeten. Aan het eind van de middag werd het tijd de voetbaldames het kampioenschap in te schreeuwen. Dit is helaas niet gelukt; we wisten de dames 60 minuten enthousiast aan te moedigen, helaas sloeg de moeheid toe en wisten we dit niet vol te houden. Gelukkig wist de senaat f.t. (senaat Sliggers) ons weer op te vrolijken met heerlijke pannenkoeken.

361673
Aangezien de Hollandse dames helaas het WK niet hebben kunnen winnen hebben onze VGST dames ook nog een damesvoetbalwedstrijd gehouden... Hier hebben we met z'n allen van mogen genieten! 's Avonds werd de vuurkorf nog aangestoken en werden de laatste restjes eten/drinken opgemaakt.

De volgende ochtend moesten we om 10.00 uur alweer ons huisje opleveren dus in alle vroegte werd het huis alweer schoongemaakt. Na deze grote schoonmaak vertrok eenieder weer richting Enschede of naar thuisthuis.

We kijken, ondanks het relatief koude, maar droge weer, terug op een heerlijk weekend. Met dit weekend achter de rug is het VGST jaar helaas toch echt afgelopen.

Via onze Instagram hopen we nog een beetje contact te houden gedurende onze vakantie.

X