Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Ramuitje IBI

/ Ramuitje IBI

Door Amica Ter Horst - woensdag 4 september 2019 

Donderdag jongstleden vertrok de VGST richting Friesland om de banden met IBI op de proef te stellen. Met 6 busjes sterk vertrok de groep dorstige tukkers vol goede moed naar Friesland. Net voor Leeuwarden werd er op een parkeerplaats nog kort overlegd wat het plan de campagne was en zo kon iedereen, wetende wat zijn of haar taak was, zelfverzekerd naar de kasten vertrekken*.

Het plan was om de vereniging op te delen in 2 groepen waarmee 2 kasten van IBI tegelijk zouden worden geramd. Op een kast was er al een IBI-borrel gaande, die simpelweg overgenomen kon worden. Op de andere kast zou hoogstwaarschijnlijk niemand zitten, de bewoners zouden zich namelijk hopelijk lopen te bezatten op de andere kast. Zo makkelijk als ik dit uiteenzet, zo makkelijk kwamen de VGST'ers binnen in beide kasten. In de lege kast werd een keuken neergezet: Cambuur zit immers nog in de keukenkampioenschappen terwijl FC Twente alweer in de Eredivisie floreert. Het tweede deel van de vereniging beukte de borrelkast binnen, waarna IBI direct handelde: de deur werd voor de helft van de groep VGST'ers dichtgegooid en vervolgens werd de klink van de deur in het huis verstopt. Hierdoor kon een deel VGST'ers voor welgeteld 2 minuten niet binnenkomen. In het huis ging het deze twee minuten tekeer. Ons verenigingslied werd met volle borst ingezet terwijl IBI ook hun liedje deed. Na deze klanken ging de deur weer open en werd er geborreld.
366155
Op de borrel kwamen IBI-ers er een voor een achter dat er ook op een vrouwenkast een keuken was gezet. Een aantal vrouwen stormden naar hun huis en reageerden verbazingwekkend enthousiast. Voor een aantal IBI-vrouwen en een handjevol VGST'ers werd er in de vrouwenkast gespeecht. Dit werd uiteraard gedaan in 3 punten waarvan ik er nog 2 kan herinneren: leuk en pizza. Doordat IBI al aan het borrelen was is deze speech waarschijnlijk niet heel hoogstaand geweest...

Ondertussen werd er in de borrelkast geconcludeerd dat de buren misschien wel overlast zouden kunnen ervaren dus ging de groep borrelende studenten richting het veldje achter de flats aan het Pilotenspel. Na een tijdje geborreld te hebben kwam de politie op bezoek. Ze zouden last hebben gehad van de brallende studenten in de flat maar zagen niet in waarom de buren last hadden van de twee verenigingen op het veldje. Ze wensten ons dan ook nog een fijne avond toe. Vrolijk werd er doorgeborreld, gepraat en gelachen. Een heel aantal vrouwelijke VGST'ers werd schaamteloos gekaapt voor de dies in Leeuwarden in november, wat resulteert in het feit dat de halve VGST binnenkort weer daarheen reist.

*Kast = verenigingshuis, en Rammen = inbreken

X