Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Top-5 budgetproof auto’s voor studenten

/ Top-5 budgetproof auto’s voor studenten
Dit artikel is in samenwerking met Overstappen.nl tot stand gekomen.

Door Overstappen.nl - woensdag 11 september 2019 

Heb je als student een rijbewijs en wil je optimaal van je vrijheid genieten, dan behoort een auto tot één van de mogelijkheden. Veel studenten zijn in het bezit van een OV-kaart, maar je blijft wel afhankelijk van de reistijden van de openbaar vervoerbedrijven, inclusief alle vertragingen en uitval. Een auto geeft je vrijheid, je kan weg wanneer je wilt en je kan ook nog passagiers meenemen. Let er overigens wel op dat een autoverzekering vergelijken wel moet, aangezien een autoverzekering voor studenten duur kan zijn. Probleem kan ook zijn, dat je als student geen bijster hoog inkomen hebt en je auto dus wel budgetproof moet zijn. Daarom geven we je hier een top 5 van budgetproof auto’s:

1. Suzuki Alto
Een prima en goedkope auto, vooral de versies van voor het jaar 2000. De Suzuki Alto staat vooral bekend om zijn zuinigheid. Je kan met deze auto kilometers ver rijden met één volle tank. Ook staan er genoeg oudere Alto’s te koop. Kijk dus lekker rond en wees niet bang dat een Suzuki Alto té oud is of teveel kilometers op de teller heeft staan. Want ondanks dat kan deze kleine, maar robuuste auto nog vele jaren mee.

2. Toyota Starlet
Hoewel de laatste Toyota Starlet in 1999 van de band rolde, rijden er nog genoeg rond. Ook zijn deze auto’s ook gemakkelijk weer te verkopen. De Toyota Starlet is een betrouwbare en zuinige auto en staat bovendien ook nog bekend om zijn snelheid. Ideaal voor studenten die graag het gaspedaal diep intrappen.

3. Mazda MX5 Cabrio
Een nadeel kan zijn, dat dit maar een tweepersoonsauto is. Daar tegenover staat dan weer dat je wel een cabrio kan rijden. En hoe vet is dat als student? Mede door de lage vraagprijzen voor deze Mazda is het zelfs voor studenten mogelijk om een sportieve cabrio aan te schaffen.

4. Fiat Panda
De oude modellen van Fiat Panda waren rijdende koekblikken. Tegenwoordig nog steeds heel retro om er mee te rijden. Nadat de productie enkele jaren stillag is de productie van een nieuwe versie van de Panda in 2003 weer gestart. Vooral een heel handige auto als je in een drukke studentenstad woont, want de Panda kan moeiteloos het stadsverkeer aan.

5. Citroën Berlingo
Ooit al eens aan een bedrijfsauto gedacht? Deze Citroën Berlingo kan je ook als student rijden en optimaal genieten van de vele ruimte die je hebt. Je fiets, bierkratten en laveloze medestudenten passen er allemaal in. De Berlingo is een kwalitatief goede auto voor een zeer goede prijs.

Autoverzekering

Een auto moet altijd verplicht WA verzekerd zijn. Maar aangezien een autoverzekering voor studenten erg duur kan zijn, moet je wel een autoverzekering vergelijken. Kijk op Google naar speciale vergelijkingssites, zodat je veel geld kan besparen op je autoverzekering.

X