Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Installatieweekend

/ Installatieweekend

Door Amice Deuzeman - woensdag 9 oktober 2019 

Dit jaar stond het installatieweekend gepland op 4 en 5 oktober, zoals altijd op kampeerboerderij Heesink. 9 van de 10 foeten zijn geïnstalleerd tot volwaardige leden tijdens de jaarvergadering, die op dat weekend plaatsvond. Het laatste foetje kon vanwege een minor helaas niet aanwezig zijn dit weekend. Dit weekend had de DichtBijCie (DBC) de broek aan, zodat alles vlekkeloos zou verlopen.

368417
Rond 14.00 uur stond de DBC gekleed in chille commissie-trainingsbroeken in Enschede om de auto vol te laden, en even later vertrokken ze richting Heesink. Bij aankomst waren het vlees en de barbecue al bezorgd, en even later zou ook de Albert Heijn met een busje langskomen vol voedsel en de andere laatste benodigdheden. Nog even snel werd er bier gehaald en het weekend kon beginnen.

Het slechte weer mocht de sfeer niet verpesten en er werd gezellig chinees gegeten onder leiding van amice Gerrits, die de eer had om tafelpraeses te zijn. Toen iedereen verzadigd was, werd de schuur klaargemaakt voor de vergadering. Rond kwart over 8 kon de 186e Algemene Vergadering, tevens 37e Jaarvergadering hervat worden.
Met het vooruitzicht op een lange vergadering ging iedereen er goed voor zitten. Dankzij de broeken van de DBC heeft de commissie de hele nacht comfortabel kunnen vergaderen.
368421
Tijd vliegt als je het leuk hebt en tijdens zonsopkomst was het al weer tijd voor de installatie van de eerstejaars. Toen de VGST zich negen leden rijker mocht rekenen, werd de amicitiapauze ingelast en werd er gezellig port gedronken. Vervolgens werd de vergadering snel afgesloten, de zaal werd opgeruimd en rond 10 uur 's ochtends kon er dan eindelijk geslapen worden.

Halverwege de middag kwamen de meeste VGST’ers hun bed uit. Het ontbijt bestond uit tosti’s, een goede kop koffie en een vers Kleintje der VGST (VGST-tijdschrift). Het weekend werd afgesloten met een barbecue en een goede schoonmaakbeurt. Nadat iedereen weer terug naar huis is gekeerd, vertrok ook de DBC weer naar Enschede, terugkijkend op een prachtig weekend.

X