Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Familiedag

/ Familiedag

Door Amice Leeftink - zaterdag 23 november 2019 

Elk jaar organiseren VGST-families collectief een familiedag, en afgelopen donderdag was het weer tijd voor het fenomeen! Dat de VGST ook een sociale kant heeft blijkt hierdoor maar weer; hieronder kunt u lezen wat de verscheidene families gedaan hebben.

Familie Wieringa
Door W. Lassche

Met ook dit jaar een nieuw familielid blijft de familie maar groeien en groeien. Maar liefst 10 leden uit 5 (!) generaties gingen traditiegetrouw eten bij Happy Italy. De bediening en service vielen zwaar tegen maar het eten compenseerde dit op zich prima. Wat mag je ook verwachten voor deze schappelijke prijs? Voor het toetje verplaatsten we ons weer richting Sam Sam, waar het nog beter smaakte dan verleden jaren. Tot slot zijn we weer gezellig wezen poolen bij het Snooker & Pool Center. Na de nodige potjes keerde iedereen weer tevreden huiswaarts. Al met al een mooie avond!
369326
Familie Post
Door M.B. Appelman

Familie Appelman deed waar familie Appelman goed in is, en eigenlijk is dat niet zo heel gek veel. We hebben eten in onze murf gestopt, en lekker veel biertjes gedronken. We wilden eigenlijk ook nog waterpijp roken, maar dat waren we vergeten, daarnaast is dat ook nauwelijks gezond, maar wel lekker, dus toch wel jammer dat we dat vergeten waren. Het was desondanks wel heel gezellig, misschien ook wel iets te gezellig, want een amice ging op een gegeven moment dingen doen die ik uit privacy overwegingen niet heb opgeschreven. Uiteindelijk werd het zelfs zo gezellig dat het niet meer verstandig was om nog naar sociëteit te gaan, maar dat hebben we lekker toch gedaan.


Familie Van Dijk
Door J.J. Kroes

Het jaarlijkse familieuitje van familie van Dijk was dit jaar een beetje anders dan normaal. De 'traditie' van het bowlen (afgelopen twee jaar gedaan, dus nog niet helemaal een traditie) werd ingewisseld voor het gezellig samen eten bij Happy Italy, toetje bij SamSam (op aanraden van Manon, thanks!) en daarna het Nederlands elftal aanmoedigen op de Nachtwacht. 'Opa betaalt, want die is burger' werd meerdere malen geroepen door Jorik, waarna Wilmer uiteindelijk ook betaalde (we hebben hem wel terugbetaald hoor!).

Opa met de kleinkinderen en achterkleinkinderen op stap. Het was weer een gezellige avond. En Nederland heeft gewonnen, dat is ook leuk.
369313
Golfstrike
Door K.G. Van Ginkel

Tradities moeten in ere worden gehouden. Deze traditie moet ook worden geleerd aan de twee nieuwste leden van Golfstrike! Daarom werd er ook dit jaar belachelijk veel shoarma met net iets te veel konijnenvoer gegeten op de Golfstrike familiedag. Onder het genot van een aantal groene pijpjes werd de meest mannelijke film ooit gekeken, The Expendables 2. De familiedag was helemaal in lijn met vorig jaar. Kortom een geslaagde avond met de meest prominente familie. Nu maar hopen dat we binnenkort weer een keertje kunnen golfen!
369317
Familie Van der Brug
Door G.H. Doek

Klein maar o zo ontzettend fijn! Ook wij mochten familiedag vieren en dat hebben we traditiegetrouw gedaan! Reünisten en leden hebben deze avond samen gevierd. Zo hebben we uitgebreid gegeten met heerlijke broccoli/spinazie soep, zelfgemaakte quiche, salade en als toetje een bananenboot. Heerlijk! Na het eten hebben we nog gezellig een kaartspel gedaan.
369321
Familie Pranger
Door A. Lassche

De familie Pranger is de laatste jaartjes wat uitgedund, maar dat heeft onze pret niet gedrukt! Met zijn vijven zijn we, zoals traditie is bij de familie Pranger, heerlijk uiteten gegaan bij de Beijaard. Hier hebben wij ons als enorme Bourgondiërs goed vermaakt, met dit keer niet ‘The Legend’ familieburger, maar voor ieder wat wils. De één een burger, de ander een stuk vlees waar je u tegen zegt. Om dit weg te spoelen zaten we ook aan het goede adres. De speciaalbiertjes van de Beijaard waarin daarin onze steun en toeverlaat.

Nadat wij heerlijk hebben gegeten, en genoeg hadden gedronken, gingen we bowlen! Nog een traditie van familie Pranger. Het leek echter alsof de kegels aan de grond waren genageld, het ging bij sommige niet van een leien dakje. De grote spelers van de familie daarentegen hoefden echter alleen maar te blazen of de kegels vielen al om, doorgestoken kaart!

Wij hebben super genoten en gaan dat volgend jaar weer doen!

X