Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicaal weekend met VGSD en VGSN-TQ

/ Amicaal weekend met VGSD en VGSN-TQ

Door Amice Teekens - vrijdag 6 december 2019 


369574


De drie muskebiers


“All for one and one for all, united we stand divided we fall.”

67 aanwezigen, 42 uur, 3 verenigingen, 1 weekend. Het was afgelopen weekend een groots spektakel, van heinde en verre kwamen de amicalen aanstromen naar ons mooie en neerige Twèènte om deel te kunnen zijn van wat waarlijk een super lijp weekend zou worden. De kou trotserend kwam men bij elkaar in de Silo kerk om van een heerlijke maaltijd te kunnen genieten, voorgeschoteld door de elite wiens kookkunsten wijds en zijds bekend stonden. Na een stel vermakelijke speeches was het tijd voor het uitbuiken op een aantal kasten zodat men kon zien waar deze of gene al dan wel niet kon aanbellen ’s nachts mocht deze verdwaald geraakt zijn. Maar het is natuurlijk pas echt feest, als de politie is geweest; als we met z’n allen naar flux zijn geweest. Zo gezegd zo gedaan, iedereen heeft lekker genoten van de gezelligheid en het was, zoals beloofd, een fantastisch feestje.

Zodra iedereen weer uitgebrakt was werd er Chinees gegeten, een goede opsterker na de actieve middag die iedereen achter de rug had. Sommigen hebben zich vermaakt op de ijsbaan (lees: flink op hun muil gaan) waar anderen hebben een poging gewaagd om hun Wii bowling skills in de praktijk te brengen. Weer een andere groep vond het blijkbaar een goed idee om een levend saucijzenbroodje te worden door rond te gaan rennen in een grote zaal met de verwarming op standje sauna en een lasergame harnas aan wat net zo goed van staal had kunnen zijn want veel in gewicht zou het niet hebben gescheeld. Na de maaltijd was het tijd om lekker weg te zakken in een after dinner dip onder het genot van een heerlijk glaasje speciaalbier. De rest van de avond bestond uit goede gesprekken voeren of gewoon lekker ouwehoeren met amicalen, wat volgens traditie helemaal geëscaleerd is.

Nadat iedereen na het ontbijt ook het geestelijk voedsel achter de kiezen had, heeft men lekker kunnen genieten van een brakke brunch (of brak kunnen genieten van een lekkere lunch, het is maar hoe u het bekijkt). Wij als AWC willen graag iedereen die betrokken was bij dit weekend bedanken, met in het bijzonder de kokers, de mensen die geholpen hebben met de lunch van zondag klaar maken, de SpaCie, die het speciaalbier heeft verzorgd, en jaargroep 2018 zonder wie de AWC zoals we deze nu kennen niet had kunnen bestaan. We hopen dat u er net zoveel van genoten heeft als wij.

Ik zal nu mijn toetsenbord ten ruste leggen en er een eind aan breien, zodoende hoeft u niet langer mijn eigen bias verslag te lezen wat overduidelijk druipt van het EG over iets waar u ofwel zelf bij was ofwel al waarover al lang gehoord had hoe het was. Ik heb gezegd.

Am. Teekens, uw praeses der AWC 2019-2020

X