Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Broederweek 2019

/ Broederweek 2019

Door Amice Smilde - dinsdag 17 december 2019 

Ben ik mijn broeders hoeder? - Genesis 4:8

Afgelopen Afgelopen week vond de broederweek weer plaats, dit keer met als thema FUNdament. Een jaarlijks terugkerende week met allerlei leuke en gezellige activiteiten met onze medechristenen in studerend Enschede. Een sportactiviteit, broederbijbelstudie, gezamenlijke lunch, broederavond met afsluitende borrel en het gezamenlijk naar de kerk gaan vormden dit jaar de activiteiten voor deze week. Waar we door het jaar heen redelijk verschillende verenigingen kunnen zijn, gingen we deze week op zoek naar het fundament, met als antwoord op de bijbeltekst: Ja hoor, we letten nog wel eens op elkaar!

De broederweek is een door het Christelijke Overleg Orgaan Studenten in Enschede (ChOOSE) georganiseerde week, waarin de broederbanden met C.S.V. Alpha, NSE en RSK aangehaald kunnen worden. Elk jaar zit er één lid van elke vereniging in de organiserende commissie, die een fantastische week voorbereidt. Om de week luchtig te beginnen, stond er allereerst een sportactiviteit gepland. Gezamenlijk met de broeders kon er gevoetbald, gevolleybald of gebowld worden. Om de gezamenlijke band te vergroten, en de rivaliteit te verkleinen, werden er gemengde teams opgesteld, en werd er gezamenlijk tegen elkaar gestreden. Dat hierdoor iedereen won en verloor kwam goed uit tijdens de naborrel in Sociëteit Flux, waar iedereen tegelijkertijd op de winst en het verlies kon toosten.
370120
De BroederweekCommissie

Op dinsdag stond ’s avonds de broederbijbelstudie gepland. Voor deze activiteit waren twee bijbelstudiegroepen/kringen aan elkaar gekoppeld, waarbij er eerst gezellig samen gegeten werd en er daarna bijbelstudie gehouden kon worden. Door de commissie was er een bijbelstudie voorbereid over de basisprincipes in het dagelijks leven, waar veel groepen gebruik van hebben gemaakt. Hierbij werd gepraat over je christelijke achtergrond, je normen en waarden, en hoe dit elkaar beïnvloedt. Interessant om hier met verschillende christenen over te praten.

Woensdagmiddag was er een lunch voorbereid, zodat men een ‘gratis’ kopje soep en een broodje kon eten. Hier werd oor de studenten natuurlijk gretig gebruik van gemaakt. Het is immers de dure maand december, en het budget voor eten is dit keer weer een stuk eerder op dan de maand. Deze hongerige maagjes konden ook op donderdag weer gevuld worden tijdens de broedermaaltijd, waar vier overheerlijke maaltijdsoepen verorberd konden worden, welke voorbereid waren door het kookteam van C.S.V. Alpha, met hulp van alle andere verenigingen. Vervolgens was de koffie (door een defect koffiezetapparaat) niet aan te slepen, zodat we zonder de broodnodige cafeïne aan de sing-in begonnen.
Door de speciaal samengestelde broederband (die overigens fantastisch begeleidde!!) konden we met z'n allen God aanbidden.
370145
Toen was het tijd voor het cabaret, waarbij de verschillen en vooroordelen tussen de verenigingen op een ludiek, en uitvergrote manier door de senaten en besturen aangestipt werden. Na alle ChOOSE commissies, waaronder de KomCommissie, nog even in het zonnetje gezet te hebben, was het tijd om naar Update te gaan, zodat de broederbanden nog eens flink aangehaald konden worden door te toosten met onze gezamenlijk trotsch.

Op zondag werd er gezamenlijk gekerkt, en na afloop koffie gedronken. De locatie van de gezamenlijke kerkdienst was bij de VGST’ers helaas niet helemaal goed doorgekomen, waardoor zij schitterden in afwezigheid. Gelukkig sloot er bij het gezamenlijk koffiedrinken nog wel een groep VGST’ers aan en hebben zij gezellig samen koffie gedronken.

We kunnen terugkijken op een geslaagde broederweek met gezellige activiteiten waarbij we onze broeders beter hebben kunnen leren kennen, de banden hebben aangehaald en bovendien hebben kunnen focussen op onze overeenkomsten; Christen zijn, geloven en God groot willen maken.

X