Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

PVT Assen

/ PVT Assen

Door Amice Jurries - dinsdag 25 februari 2020 

Van 19-22 februari was de VGST weer te zien met 2 teams op het mooiste volleybaltoernooi van Nederland: Het Paas Volleybal Toernooi (PVT) in Assen.


Zowel het dames- als het herenteam hebben in december een selectie gehad om deze dagen mee te mogen naar dit toernooi. Na ongeveer 1 keer in de 1,5 weken getraind te hebben, waren we er klaar voor. We zouden allebei eerste worden!
VGS-Twente-DB-scaled.jpgDSC_7541-scaled.jpg

Ruim van te voren (maandag) werden de shirts gestreken zodat we dinsdagavond al richting Assen mochten vertrekken. Daar aangekomen maakten we onze bedden op waarna we bij een VGST’er gezellig konden borrelen met beide teams.

Woensdagochtend werd het toernooi geopend in de kerk in Assen waar wij weer mooi prominent met alle spelers/coaches vooraan mochten staan.

Vervolgens kon het toernooi beginnen met de beginpoules. De vrouwen mochten 8 wedstrijden spelen en de heren 5 waarna de vervolgpoules bekend gemaakt konden worden. Helaas vervloog hier onze droom… Winnaarspoule zat er dit jaar helaas weer niet in. Die avond was er echter een pubquiz waarna wij onszelf (Ik eis gewoon de eer op als hele vereniging) wel winnaars mogen noemen.

371476

Ook kwamen meer dan 10 VGST'ers vanuit Twente richting Assen om ons aan te moedigen. Als je dan vol trots je verenigingslied mag brallen tegenover de tegenstanders, dan realiseer je je weer even flink hoe ontzettend mooi de VGST is!

Uiteindelijk resulteerde de vervolgpoule voor de vrouwen in een poule waar amicaliteit en studentikoziteit meer ruimte kreeg. De mooiste acties werden uitgehaald (zoals sjaalspringen en een bier-estafette door de coaches), er werd flink gebrald, de tegenstanders kregen voorafgaande aan de wedstrijd een rondje en er werd ook nog redelijk gescoord!
De heren kwamen in een uitdagende poule waar prestatie een belangrijke rol speelde; gelukkig wisten de heren ook nog een aantal mooie potjes te spelen. Bij de dames resulteerde dit in een 14e plaats en bij de heren mochten dit jaar 9e worden.

Vrijdagavond werd nog weer afgesloten met een gezellige VGST-borrel waarna een delegatie nog Assen in is gegaan om te concluderen dat niet iedereen meer zo fanatiek was als zij.

We kijken terug op een fantastisch toernooi met veel gezelligheid, leuke acties, en nieuwe/aangehaalde vriendschappen! We zien alweer uit naar PVT 2021!

X