Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

37e Dies Natalis

/ 37e Dies Natalis

Door Amica Koop - dinsdag 10 maart 2020 

Op vrijdag 6 maart mocht de VGST haar 37e verjaardag vieren tijdens de Dies Natalis. Ieder jaar is het weer een feestje en wordt de mooiste kleding uit de kast getrokken. Rond half vier ‘s middags verzamelden de genodigden op het station in Enschede waar de bussen aankwamen die naar de locatie zouden rijden.
372777

Aangekomen bij Carte Blanche 99 aan het Hulsbeek stond de DiesCie klaar met een welkomstdrankje en kon het feest beginnen. Even geen zorgen om tentamens of deadlines, vandaag draait het om de amicaliteit en gezelligheid. Na de ontvangst kon de geïnteresseerde bij de fotograaf (Tim Bakker) een portretfoto laten maken. Even later kwamen er heerlijke geuren uit de keuken en konden alle 120 gasten plaatsnemen aan de verschillende tafels.
372781

Met goud en zwarte accenten, vergezeld van pokerfiches en speelkaarten, waanden de gasten zich in een waar casino. Onder leiding van mevrouw de tafelpraeses, amica Maan sr., mocht er worden genoten van een heerlijk driegangenmenu. Na maar liefst 17 speeches en toasts van onze zusters en broeders en bijbehorende tegenspeeches van VGST’ers, liep de maaltijd ten einde. Onder het genot van een kopje koffie kon er worden gelachen om het cabaret van Jaargroep 2019 en Senaat Sliggers.
372785

Met meer dan 50 afgevaardigde gasten kunt u niet anders dan proosten op de amicitia en dat is dan ook precies wat er na de maaltijd gebeurde. Vanuit allerlei hoeken zijn voldoende portglazen bij elkaar gezocht zodat op de amicitia geproost kon worden. Dit was ook het moment dat de photobooth van amice Groeneveld met erg veel liefde gebruikt werd. Terwijl de laatste port werd opgedronken klonk de eerste muziek al over de dansvloer en tot in de vroege ochtend is er gesprongen, gedronken, gedanst en genoten. Na een korte busrit terug naar Enschede konden de bedden weer worden opgezocht en mogen we terugkijken op een geslaagde Dies Natalis.
Op naar het 38e verenigingsjaar!

X