Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Open dag I

/ Open dag I

Door Amice Fennema - maandag 23 maart 2020 


Donderdag 12 maart opende de VGST voor het eerst in het jaar haar deuren voor geïnteresseerden. Een mooi aantal van 12 potentiële nieuwe leden (bij de VGST propjes genoemd), kwam een kijkje nemen bij de leukste vereniging van Enschede. De open dag startte op de Coolkast waar, onder het genot van een kopje koffie, kennis gemaakt kon worden met de eerste bezoekers van de open dag. Hierna konden we genieten van een luxe maaltijd, terwijl we uiteraard weer vermaakt mochten worden met de speeches van een aantal welbespraakte amici. Nadat iedereen verzadigd was, kon er gestart worden met het grootste spektakel van de avond. Op het van Heekplein was een prachtig parcours uitgezet voor de kleine-fietsjes-race.

373566

De geïnteresseerden en leden streden in verschillende races om de eerste plek in het toernooi. Uiteindelijk moest iedereen het afleggen tegen Jakko, een van de propjes. Die ging er met de hoofdprijs vandoor, een heuse piñata, die kort daarna op sociëteit al glorieus mocht sneuvelen. Traditiegetrouw werd de race afgesloten met een groepsfoto en het brallen van het verenigingslied.

373561

Hierna kon de avond worden afgesloten op sociëteit, welke menig propje zelfs uitspeelde. We kunnen terugkijken op een geslaagde open dag en hopelijk vonden de geïnteresseerden het net zo’n succes als wij.

X