Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Corona-Update

/ Corona-Update

Door Amica Meijer - donderdag 26 maart 2020 

Vanwege covid-19 hebben ook wij als vereniging maatregelen genomen.

Eerst hebben we alle activiteiten die we samen met andere verenigingen zouden houden afgelast, maar al snel hebben we ook onze andere activiteiten geannuleerd of verplaatst naar een later moment. Maar we blijven natuurlijk een vereniging en ook in deze tijden blijft sociaal contact en tijd voor God belangrijk. Daarom zijn er, zowel vanuit leden als vanuit de senaat, verschillende initiatieven gestart.

Zo wordt er door een aanzienlijk deel van de vereniging gezellig samen online gegamed, houden huisgenoten samen studeerpauzes of workoutpauzes en is er een nieuwe invulling gevonden voor Bijbelstudie. Vorige week was er een Bijbelstudie met huisgenoten en vanaf deze week gaan de Bijbelstudies online door. Ook de zogenoemde ‘themagroepen’, waarbij we in groepen een boek over bijvoorbeeld theologie, politiek of ethiek bespreken, gaan we online houden. Als stelletje technische studenten zou dat ons toch moeten lukken :).
374532

Verder gaan we in groepjes online borrelen, wat misschien ook wel leuke gesprekken veroorzaakt. En natuurlijk kijken we ook om naar onze medemens en doen we bijvoorbeeld mee met een Presentactie die speciaal geïnitieerd is om mensen te helpen in deze bijzondere tijd door bijvoorbeeld fruit uit de delen. Het verenigingsjaar ziet er dus een beetje anders uit dan gebruikelijk, maar wie weet biedt het ook kansen. Het zorgt er in elk geval voor dat we een beetje creatief moeten zijn.
374528

X