Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Installatieweekend

/ Installatieweekend

Door Amica van Gurp - zaterdag 17 oktober 2020 

Afgelopen weekend was het zover, jaargroep 2020 zou geïnstalleerd worden! De DBC deelde de lakens dekens uit tijdens dit installatieweekend, zittend onder bijengele dekentjes. Vanwege de nieuwe maatregelen werd dit weekend een hybride vorm van fysieke en digitale activiteiten.

Vrijdagavond kon iedereen gezellig bij de verenigingsmaaltijd aanschuiven. Onder leiding van amice Sliggers als tafelpraeses kon men online genieten van speeches en ander vermaak, terwijl er met het eigen huis een maaltijd genuttigd werd. Ondanks haperende internetverbindingen, slechte microfoons en webcams die geen beeld gaven, werd de maaltijd tot een succesvol einde gebracht.

Zaterdagochtend werd de installatie-AV opgestart. Gewapend met plattegronden, presentielijsten, desinfectiemiddelen en meetinstrumenten werden de zalen ingericht op een corona-proof AV. Via een livestream werd een verbinding gelegd naar een tweede zaal en mensen thuis. Zo kon iedereen de AV volgen. Door middel van afgevaardigden kon men toch de brandende vragen die er waren, stellen. Tijdens de AV was er zelfs tijd en ruimte voor een soort next-level stoelendans! Om de plaatsen optimaal te benutten, kwam het namelijk voor dat er tijdens de schorsingen van zaal geruild moest worden.

Rond een uur of vier ’s middags was het dan eindelijk zo ver, de nieuwe jaargroep mocht geïnstalleerd worden. Vanwege een verkoudheid hadden twee eerstejaars de primeur om via een videoverbinding geïnstalleerd worden. De andere eerstejaars werden in de eerste zaal geïnstalleerd, om vervolgens in de tweede zaal de installatie van de rest van de jaargroep te volgen. Nadat de VGST twintig leden rijker was, werd een amicitiapauze ingelast. Helaas viel deze in het water, in de stromende regen een glaasje port drinken op amicitia is toch niet zo’n succes. De AV werd dus snel weer hervat en afgesloten, waarna de zalen terug in hun oude staat werden gebracht. Toen iedereen weer thuis was, ging ook de DBC op huis aan, terugkijkend op een mooi weekend!


379637
Jaargroep 2020!


X