Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

VGST in coronatijd

/ VGST in coronatijd

Door Amice van Breugel jr. (Abactis VGST) - donderdag 1 juli 2021 

Sinds maart 2020 heeft het verenigingsleven een volledig andere invulling gekregen. Waarom hoef ik niet te vertellen, maar het verhaal van hoe de VGST afgelopen jaar heeft overleefd is er gelukkig een vol met creativiteit, inzet en omzien naar elkaar.

Toen we voor het eerst in lockdown gingen werden alle activiteiten ofwel gecancelled ofwel online gehouden. Dat was nogal balen, maar gelukkig waren er ook genoeg initiatieven om de vereniging bij elkaar te houden. Elkaar gedwongen spontaan opbellen, kaartjes sturen of op afstand even koffie drinken waren leuke manieren om elkaar te blijven spreken. Aan deze schrale beginperiode kwam gelukkig snel een eind, want dankzij versoepelingen was het mogelijk om het afsluitend weekend 2020 semi-fysiek in Enschede te houden. Barbecueen in kleine groepjes, sporten en gezellige kleinschalige borrels op afstand waren weer fijn om te doen!

Ook aan het begin van afgelopen collegejaar konden we nog een fysieke Algemene Vergadering houden in een grote kerkzaal, de installatie van de nieuwe leden via een livestream uitzenden en gewoon in kleine groepen Bijbelstudie houden. Hierna volgde helaas weer een lockdown, waarin we alles online moesten houden.

In deze donkere wintermaanden was het weer tijd voor een leuk initiatief! De senaat bedacht een ‘Coronacompetitie’ waarbij alle kasten, gekoppeld met kluizenaars, punten konden verdienen door de 83 opdrachten uit te voeren. Het forum stroomde over van creatieve manieren om een kaartenhuis te bouwen (lijm werd snel gediskwalificeerd), filmscenes na te spelen of een vlammenwerper te construeren. Mijn persoonlijke favoriet was het organiseren van een huisfeest waarbij niemand welkom was, behalve je huisgenoten.

https://youtu.be/k7xYdgtkvlA
Check hier een aftermovie van de coronacompetitie

Maar hoe is het dan om senaat te doen in een coronajaar? Als senaat hebben we het hele jaar geprobeerd de vereniging zoveel mogelijk draaiende, en bij elkaar te houden. Dat klinkt natuurlijk wel depressief, en we hebben ook echt de feestjes gemist, maar met z’n vieren hebben we die lol tijdens de senaatsvergaderingen gewoon ingehaald. Een volledig mannelijk senaat kan natuurlijk niet zonder wat grappen ten koste van elkaar, dus ik ga ze nu ook gewoon onder de bus mieteren. Een gemiddelde vergadering ziet er ongeveer zo uit:

- Amice Teekens komt te laat

- We moeten zo’n halfuur opstarten

- Twee a drie personen vertrekken naar het toilet om de koffie te verwerken

- We vergaderen wat, sturen twee naar de winkel om een goede lunch te fixen

- We lunchen uitgebreid

- We vergaderen wat meer

- We stellen elkaar teleur door de (gebrek aan) progressie in onze secundaire doelen te benoemen om vervolgens de vergadering te beindigen.

Nu het jaar weer ten einde komt en er steeds meer versoepelingen komen, begint het verenigingsleven ook weer op te bloeien. Sportactiviteiten en kleine borrels zijn weer mogelijk dus we kunnen weer steeds meer van elkaars aanwezigheid genieten. Er worden heel wat activiteiten georganiseerd zoals een potje lasergamen, archery tag of bubbelvoetbal.


384780
Archery tag

Ik hoop zo een beetje inzicht te hebben gegeven in ons afgelopen jaar. Ondertussen kijken we hoopvol naar de toekomst en het volgende verenigingsjaar. Zoals je kunt lezen vermaken we hier ons nog steeds in Twente! Zien we jou ook volgend jaar?**vgst.nl/aanmelden ;)

X