Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Installatieweekend

/ Installatieweekend

Door Amice van der Graaf - zaterdag 16 oktober 2021 

De VGST is weer tien prachtige leden rijker! Afgelopen weekend, op 8 oktober, ging het installatieweekend weer van start. Dit keer werd kampeerboerderij Heesink, waar normaal het weekend altijd plaats vond, verruild voor recreatieverblijf de Roezeberg bij Ootmarsum. Als extra werd het weekend ook nog eens een dag langer gemaakt en mochten we dus blijven tot zondag 10 oktober.

Ook dit jaar had de DichtBijCie (DBC) de touwtjes weer in handen om het weekend in goede banen te leiden. Het mooie weer uit Enschede was meegenomen en met de bezorgservice van de Jumbo in de achtervolging konden bij aankomst op de Roezeberg de handen gelijk uit de mouwen gestoken worden om de locatie klaar te maken voor de komst van de vereniging en de nieuwe jaargroep.

Om 18.00 begonnen de vereniging en toekomstige leden langzaam binnen te stromen. Een uurtje later werd er onder leiding van de tafelpraeses, amice Lassche jr, gezellig gezamenlijk een patatje gegeten en na enige vertraging mochten dan toch ook de nodige snacks genuttigd worden. Het weekend was van start gegaan!

Nadat de toetjes naar binnen waren gewerkt kon de 198e Algemene Vergadering, tevens de 39e jaarvergadering, hervat worden. Het beloofde zoals gewoonlijk weer een lange nacht te worden en iedereen ging er dan ook maar eens goed voor zitten. Na de gebruikelijke moties, jaarplannen, afscheidsbrieven en als hoogtepunt een lekkere kroket van de DBC was het bij ochtendgloren dan toch eindelijk tijd voor de installatie van de nieuwe jaargroep tot volwaardige leden van de VGST. En toen: port! Er werd een amicitiapauze ingelast en niet lang daarna werd de vergadering afgesloten waarna het dan eindelijk tijd was voor wat slaap.

389975
De net geïnstalleerde jaargroep samen met hun NovCie

Halverwege de middag was iedereen weer een beetje opgeladen en stroomden de VGST’ers langzaam hun bedden uit. Onder het genot van een bakje koffie werden er in het zonnetje tosti’s gegeten en werd er gezellig bijgepraat over de voorgaande avond. Niet lang daarna arriveerden de barbecues en het vlees en kon er gezamenlijk gebarbecued worden. Die avond werd er lekker geborreld en de volgende ochtend werd er een kerkdienst gekeken. Hierna liep het weekend toch echt op een einde aan en kon de grote schoonmaak beginnen. Nadat alles weer spic en span gemaakt was begon de reis terug naar Enschede om hier het een en ander aan slaap in te halen en terug te blikken op een topweekend.

X