Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Open dag 1

/ Open dag 1

Door Amice van Ginkel - donderdag 17 maart 2022 

Donderdag 10 maart was het weer tijd voor de éérste open dag! Het moment om nieuwe leden binnen te hengelen en te compenseren voor de kleine jaargroep ‘19. De PromoCie had goed haar best gedaan want er waren maar liefst vijftien aanmeldingen van toekomstige studenten, door ons propjes genoemd! Helaas konden er twee niet vanwege corona, maar het leek een geslaagde open dag te worden en dat was het ook!

Ten eerste was de PromoCie wel zo lui geweest om de enquête van vorige jaren gewoon te kopiëren. Hierdoor hadden we alle propjes een fiets beloofd, maar vijftien fietsen naar het station sjouwen was toch niet zo’n goed idee. Daarom hadden we iedereen gevraagd om een OV-fiets abonnement te nemen. Dat was echt een uitkomst, binnen een mum van tijd zat iedereen op de fiets naar de kasten.

Eenmaal van het station opgehaald gingen de propjes traditiegetrouw met VGST’ers koffie drinken op kasten. Een mooi moment voor een eerste kennismaking en de originele vragen als: “Wat ga je volgend jaar studeren?” en “Waar kom je vandaan?” te stellen, om daarna volledig uitgepraat te zijn als iemand niet toevallig van plan is dezelfde studie als jij te doen. Gelukkig overdrijf ik een klein beetje. Na het koffiedrinken begonnen de magen al te knorren. Het was tijd voor het eten!

We aten in onze sociëteit, de Generaal, waar later die avond ook sociëteit was. Iedereen kon daarom heerlijk genieten van een koude goudgele rakker tijdens het eten. Om de gezonde lijn van het bier door te zetten aten we natuurlijk patat, gehaald bij onze goede vrienden van snackbar de Muur! De propjes werden tijdens het eten ook bekend met de intellectuele speeches tijdens een echte VGST maaltijd. Terwijl iedereen zat na te genieten van het eten was de PromoCie al weer druk bezig met het voorbereiden van de volgende activiteit.

Met een goed gevulde maag moest er opeens aan cardio gedaan worden. De kleine fietsjes race stond op het punt te beginnen. De propjes waren natuurlijk direct de sjaak en begonnen aan de race. Na een bloedstollende strijd tussen de senaat, PromoCie, propjes en vele VGST’ers kon er maar één echte winnaar zijn en dat was Wouter!

Om de dorst te lessen gingen we terug naar de Generaal voor één van de eerste keer sociëteit in twee jaar tijd. Twee jaar geleden was de eerste open dag onze laatste sociëteit. Er werd nog vaak teruggedacht aan die mooie avond met zoveel vrijheden en gezelligheid. Gelukkig kon het dit jaar weer! Daarom nam iedereen het er goed van en werden de propjes
meteen goed bekend met de gezelligste vereniging van Twente.

X