Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

State of the Union

/ State of the Union

Door Amice Leeftink - vrijdag 6 mei 2022 


395219


Ongeveer 200 geïnteresseerden zijn een maand geleden getuige geweest van alles wat de VGST doet en is, het was weer tijd voor de State of the Union die elke twee jaar plaatsvindt.

In een overvolle Stadskerk de Verbinding begon de avond met een introductie van de OuReCo (de commissie die de State of the Union organiseert), direct gevolgd door een bijdrage van onze kroniekschrijver. De sjaars wisten te imponeren door cabaret te maken dat ook daadwerkelijk grappig was. De senaat kon toen niet achterblijven en heeft met treffende vergelijkingen de vereniging tegen het licht gehouden. De boyband van de VGST, bestaande uit een tiental tweedejaars, kon het niet laten om duidelijk te maken dat ze écht geen sjaars meer zijn.

Na de pauze was het de beurt aan amice Bosch voor een stuk stand-up. Een waar genot om naar Jesse te luisteren die over rode koelkasten en sprookjes vertelde. Het kon haast niet beter worden. Toch heeft senaat Bergwerff een poging gedaan door in haar bekende repertoire van cabaret te tasten, met nog een bonus-track als laatste lied. Het VGST-koor sprong daarna bij om het verenigingslied (3-stemmig!!) van haar mooiste kant te laten zien.

Overigens had de OuReCo tussen elk stuk door een intermezzo: van ideale schoondochters en eerstvolgende schorsingen, tot intellectualiteit en studentikoziteit. Tot slot was er nog een bijdrage van amice Schutte sr. die op geheel eigen wijze een knap betoog hield over het krijgen van spam-mail, het bellen naar call-centra en andere zaken die het dagelijks leven tekenen.

Na een spectaculaire avond vol kleinkunst werd de avond tot in de vroege ochtend voortgezet in sociëteit Tabula Rasa voor een ouderwets gezellige naborrel waar vooral de reünisten weer even genoten van de kans om met volle teugen van het studentenleven te genieten.

Het was weer mooi!

Meer foto's vindt u hier:
https://vgst.nl/album/394652/state-of-the-union

X