Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Installatieweekend

/ Installatieweekend

Door Amica Reedijk - dinsdag 1 november 2022 

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het installatieweekend! Op de Roezeberg ging het weekend vrijdag 21 oktober nogal chaotisch van start, de boodschappen waren er al voor uw DBC, die nog in een overvolle auto gepropt zaten. Aangezien de boodschappen er bij aankomst dus waren, konden de voorbereidingen gelijk beginnen.

Vanaf een uur of 18.00 kwam een deel van de vereniging vol enthousiasme op de locatie aan. En hoewel rond 18.30 uur de heerlijke warme patat met saus klaarstond voor de vereniging, stond de helft nog vast op station Almelo. De aanwezigen zijn lekker gaan eten onder leiding van tafelpreases amice Lassche jr. Amicaal als ze zijn, heeft een aantal leden de auto gepakt en de gestrande leden opgehaald waarna ieder nog een lekkere maaltijd heeft kunnen nuttigen.

Ondanks de vertraging kon de 203e Algemene Vergadering, tevens de 40e Jaarvergadering redelijk op tijd hervat worden. Het beloofde een lange avond te worden, dus iedereen ging er goed voor zitten. De rust was van korte duur, want de GSVG kwam een bezoekje brengen om amice Pontier op te halen nadat hij zijn afscheidsbrief had voorgelezen. Na een kleine pauze, waarin een groep amici zeer zeker de auto van de GSVG’ers heeft gekrat, was het tijd voor de GSVG om te vertrekken en om onze vergadering te hervatten. De GSVG had nog een beetje hulp nodig van de eigenaar van de Roezeberg om daadwerkelijk te kunnen vertrekken.

Na alle afscheidsbrieven, jaarplannen, de begroting, de nodige moties en natuurlijk de verrukkelijke kroketten was de tijd aangebroken om de nieuwe jaargroep te installeren, waarbij de VGST 18 nieuwe leden rijker is geworden! Natuurlijk werd er snel een amicitiapauze ingelast om met onze nieuwe amicae amicique te proosten met een glaasje port. De vergadering werd afgerond en het was tijd om eindelijk lekker het bed op te zoeken.


403917
De nieuwe, net geïnstalleerde jaargroep

Halverwege de zaterdag stroomden de VGST’ers hun bed weer uit, om te ontbijten in het zonnetje met een kop koffie, een tosti en het vermaak van het eerste Kleintje VGS van dit jaar. Het vlees en de barbecues werden bezorgd zodat er aan het eind van de middag heerlijk gezamenlijk gebarbecued kon worden. Na de barbecue was het natuurlijk tijd om alle bende schoon te maken en op te ruimen. Gelukkig was dit met z’n allen zo gedaan, en kon iedereen weer op tijd richting Enschede om zijn eigen bed op te zoeken.

X