Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Lustrumreis 2023

/ Lustrumreis 2023

Door TravelCie - maandag 3 april 2023 

Eind februari was het zo ver: de VGST ging op lustrumreis naar Boedapest! We vertrokken op de donderdagavond met de touringcar vanuit Enschede. Na een lange rit kwamen we vrijdagmiddag aan in het hostel, die mooi in de binnenstad lag. Nadat iedereen de spullen in het hostel had gedumpt gingen we de stad verkennen. Boedapest heeft veel mooie gebouwen en leuke terrasjes! Vrijdagavond ging een groepje op een rondvaart boot de stad bekijken. Een ander groepje was in een café aan het darten.

Zaterdagochtend ging er een groep naar het badhuis Szechenyi! In dit prachtige gebouw zaten wel 22 baden met temperaturen tussen de 20 en 40 graden. Een andere groep ging naar Pest toe. Hier konden ze genieten van het uitzicht op de berg. Ook was deze dag het kasteel gratis te bezoeken voor studenten.

410058 410070

Zaterdagavond ging de VGST op kroegentocht in verschillende straten in Boedapest. Zo belandde een groepje in een karaoke bar en eindigde de avond in de club Instant.

Zondagochtend zat de VGST trouw in de internationale kerk. De kerk was erg gastvrij en ze waren enthousiast dat wij langskwamen. De VGST vulde dan ook de halve kerk!

Na de kerkdienst was het tijd voor het fotomoment. Deze maakten we bij het beroemde vissersbastion. Na genoten te hebben van het prachtige uitzicht vertrok een groot deel in de touringcar naar de wandeltocht door het bos. Deze was zeer avontuurlijk, bij de wandeltocht van vijf kilometer bleken ook hoge heuvels te zitten. Na een lange tocht is iedereen heelhuids teruggekomen bij et hostel en kon de avond beginnen!

Op de zondagavond werd de ruïne bar Szimpla ontdekt! Veel VGST’ers waren hier de zondag en maandagavond te vinden, ook de Irish pub was erg geliefd bij de VGST’ers.

Maandagochtend begonnen we met een spel door de stad. We werden in groepjes verdeeld en zochten verschillende bezienswaardigheden op om opdrachten uit te voeren. De winnaar werd 's avonds tijdens de gezamenlijke maaltijd bekend gemaakt. Maandagmiddag bezocht de VGST een grot! Maandagavond sloten we de lustrumreis af met een gezamenlijke maaltijd. Na de maaltijd vertrokken de PVT spelers naar Assen. De rest van de VGST ging nog een avond door.

Dinsdagochtend vertrokken we weer met de touringcar naar het mooie Enschede. Wat hebben we genoten van de reis!


410082

X