Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Lustrumweken

/ Lustrumweken

Door Amica Reedijk - woensdag 12 juli 2023 

Begin juni was het eindelijk tijd voor de langverwachte Lustrumweken! Het hele jaar stond in teken van het lustrum onder het thema ‘New Heights’ , dat tijdens een themasociëteit in januari werd bekendgemaakt. Sinds februari loopt de hele vereniging al rond in passende lustrumkleding, waardoor iedereen nog meer zin kreeg in de Lustrumweken.

Maandag 5 juni gingen we van start, met een gezamenlijke maaltijd, borrel, en een geheime startactiviteit, wat een enerverend moordspel bleek te zijn. Op dinsdagmiddag zagen, en vooral hoorden, we elkaar alweer op de lustrumradio! Door de Lustrumweken heen is de radio op verschillende kasten opgezet, en konden we vaak overdag luisteren naar onze amicae amicique en de grote variëteit aan muziek die zij draaiden. Dinsdagavond zijn we samen heerlijk uit eten geweest bij La Cocina, waarna we een erg gezellig amicaal feest hebben gehad met dank aan de FeeCie. Woensdagavond hebben we gesport, we zijn gaan boulderen, wielrennen en volleyballen. Donderdag was het eerst tijd voor themagroep, maar daarna was het weer tijd voor feest. We hadden een themafeest op sociëteit, natuurlijk met het thema eighties. Vrijdag hebben we samen heerlijk gebarbecued in de zon. Daarna hebben we een speciaalbieravond gehad met het thema ‘first deights’, wat inhield dat we in koppels echte dates mochten hebben, gelukkig onder het genot van een paar heerlijke speciaalbiertjes die u kon delen met uw date. Deze romantische avond werd mede mogelijk gemaakt door de SpaCie, in het bijzonder door amice Volk die zelf twee heerlijke biertjes heeft gebrouwen.
Zaterdag was het heerlijk weer dus zijn we lekker bootje gaan varen in Giethoorn, of eigenlijk waren het echte punterbootjes dus mochten we ook nog een beetje onze spieren laten zien. Na een heerlijke dag op het water was het tijd voor de whisky en cocktail-avond, waarna iedereen tevreden, maar uitgeput op bed lag.

415894
VGST'ers aan het punteren in Giethoorn

De tweede week begonnen we sterk met op zondag natuurlijk kerk, koffie en een picknick op Rutbeek. ‘s Avonds was er tijd om gezellig spelletjes te spelen. Op maandag trok een groot deel van de vereniging weer haar sportkleding aan, om op vlucht te gaan voor hunters. Die hunters hebben te goed hun werk gedaan, want na ruim een uur was elk team gevangen. Gelukkig was de pret nog niet over, want we zijn gezellig de stad ingegaan voor een kroegentocht. Dinsdag organiseerde de ProCo een lezing, waarna de locatie omgebouwd werd om een cantus te houden. Woensdagavond hebben we rustig aan gedaan, door samen naar de bioscoop te gaan. In een afgehuurde zaal met alleen VGST’ers hebben we een film gekeken. Donderdag was alweer de laatste middag van de lustrumradio, met als afsluiter het lied ‘nieuwe hoogten’ van onze eigen LuMuCie! ‘s Avonds was het tijd voor Bijbelstudie, waarna op sociëteit een pubquiz werd georganiseerd door Victorie Amicitia. Vrijdag 16 juni was de grote afsluiter van de Lustrumweken, het was tijd voor de Dies Natalis, gepland op onze verjaardag zelf. Met dank aan de LustrumDiesCie hebben we een geweldige dag gehad.

De Lustrumweken zaten dus vol met een grote verscheidenheid aan activiteiten, waardoor we elkaar iedere dag hebben gezien en ook iedere dag wel een biertje gedronken hebben. Met het mooie weer, de heerlijke mensen en de leuke activiteiten waren het twee zeer geslaagde weken waar we op terug mogen kijken!

415898
De FeeCie in camo-outfit op het amicaal feest

X