Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Open dag

/ Open dag

Door Amica Heijink - vrijdag 14 juli 2023 

Donderdag 22 juni was het weer tijd voor onze tweede open dag dit jaar! Met goede moed begonnen we de dag (we hadden wel negen aanmeldingen), totdat het nogal bleek te regenen op het moment dat wij de propjes van het station moesten halen. Gelukkig waren de propjes allemaal (redelijk) optijd, en konden we fietsend of lopend naar de kasten om traditiegetrouw te beginnen met een lekker bakje koffie.

Het koffiedrinken was weer ouderwets gezellig, er werden zoals gewoonlijk natuurlijk weer vragen gesteld als ‘’welke studie ga je volgend jaar doen?’’ en ‘’waar kom je vandaan?’’. Deze vragen leidden gelukkig tot een mooie eerste kennismaking, en de propjes hadden hopelijk alvast een mooie eerste indruk.

Na het koffiedrinken was het tijd voor de barbecue, want alle magen begonnen al te knorren. Het weer was er ondertussen helaas nog niet beter op, dus voor de barbecue moest er even een originele oplossing verzonnen worden. De barbecue in het gangetje zetten was toch een minder goed idee, binnen een mum van tijd kregen we door dat er een brandmelding was gemaakt. Een deur boven de barbecue leggen was dus uiteindelijk de beste oplossing.

Nadat de barbecue lekker warm was, kon het eten beginnen. Alle propjes waren mooi verdeeld en de geforceerde gesprekken gingen over tot diepere gesprekken. Er hing een gezellige sfeer, en de eerste biertjes werden al lekker genuttigd. Terwijl iedereen lekker aan het genieten was, was de PromoCie alvast bezig om alles voor de pubquiz klaar te zetten.

Zodra alles opgeruimd was, konden er namelijk groepjes gemaakt worden voor de fantastische pubquiz. Dit keer was het niet zomaar een pubquiz, maar er waren wat extra rondes aan toegevoegd. Het knopen van een das werd weer even getest en er werd een ronde 30 seconds gedaan. Al met al weer een geslaagde pubquiz, maar hierna was het dan toch eindelijk tijd voor sociëteit.

Fietsend of lopend gingen we op pad naar de Admiraal om de tweede open dag goed af te sluiten. De nodige biertjes werden genuttigd, en ondertussen stonden de aanmeldingen al op zeven! Hiermee was het dus weer een geslaagde dag, waar de propjes weer goed kennis hebben kunnen maken met de leukste vereniging van Twente!

X