Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Installatieweekend

/ Installatieweekend

Door Amica Van der Veen - woensdag 22 november 2023 

Ongeveer een maand geleden was het alweer tijd voor het installatieweekend. Na een laatste vergadering op maandagavond, gingen amica Heijink, vanuit Opus XII, en ik, vanuit Oost-Timor, op vrijdag richting huize Schreurs om daar op amica Schreurs te wachten die terug kwam vanuit haar stage. Op weg richting het archief stond de hele singel, natuurlijk, weer vast en kwamen we later dan gepland op Coolkast aan om de auto vol te laden en op weg te gaan naar de Roezeberg. We waren zo zwaar beladen dat de auto geluid begon te maken, maar we hebben het gehaald. Op locatie stonden de lichten en de radio al aan, de sfeer zat erin. De boodschappen kwamen niet veel later, net als de eerste stroom VGST’ers.

Rond 18:30 stond de patat klaar en begon amice van Vlastuin de maaltijd. Na overheerlijk te hebben gegeten werd alles snel opgeruimd en kon de AV klaargezet worden. Niet veel later begon dan ook de 208e Algemene Vergadering, tevens de 41e Jaarvergadering; het beloofde een lange avond te worden. De rust van de avond werd verstoord toen rond 00:00 een groep GSVG’ers binnen kwamen rennen. Broodjes, laptops, telefoons, bierflesjes en het vaandel zelf hebben de strijd niet of nauwelijks overleeft. Na een lange pauze werd de AV hervat, opmerkelijk wel dat de huidige senaat allen, door onderhandelingen, afwezig waren, en amice Volk inval praeses was, amice Leeftink zat te notuleren en amica Schutte-Verheijen een afscheidsbrief aan het voorlezen was.

Agh ja, na het nodige gedoe van onderhandelen, afscheidsbrieven, het jaarrooster, resultatenrekeningen, moties en overheerlijke kroketten mocht de nieuwe jaargroep geïnstalleerd worden. Sommige net uit hun bed, anderen genietende van de avond, maar met enthousiasme werden er 10 leden lid van de VGST. Hier hoort natuurlijk een amicitiapauze bij en konden we samen met de nieuwe amicae amicique proosten op hun lidmaatschap. De vergadering werd afgerond en hoewel sommigen het bed opzochten, besloten anderen dat een potje bussen ook nog een goed idee was.

De volgende ochtend waren de overige VGST’ers aan het uitbrakken en/of tosti's aan het maken en hebben we het weekend afgesloten met een heerlijke bbq. Hopelijk heeft een ieder van jullie genoten, wij als DBC in ieder geval wel!

421286

X