Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Toerustend Weekend 2024

/ Toerustend Weekend 2024

Door Amice Prins - donderdag 8 februari 2024 

In het weekend van 12 tot en met 14 januari 2024 mochten we met een deel van de vereniging afreizen naar Holten voor het Toerustend Weekend. Deze keer niet in de oude vertrouwde Roezeberg maar op kampeerboerderij De Zuurberg. Dit jaar was het thema van het weekend 'Op bergen en in dalen'. Na een heerlijke portie patat hadden we een lezing van Quint Haneveld van International Justice Mission, waarin ons werd verteld over moderne slavenhandel en hoe wij ons steentje kunnen bijdragen om dit tegen te gaan. Na dit heerlijke breinvoedsel werden alle spelletjes uit de kast getrokken en bloeide het van de gezelligheid.


423004De volgende ochtend begon meteen goed met de Emmaüswandeling. Tijdens deze wandeling mochten wij in duo's nadenken over vragen die de BijCo had samengesteld. Er werden diepe vragen gesteld die goede gesprekken opleverden. Na de wandeling was het tijd voor het ontbijt waarbij de verrukkelijke geur van tosti's het pand rondging. Na de belangrijkste maaltijd van de dag was het tijd voor stille tijd, waarna het moment van lunchen alweer aanbrak, gevolgd door een hoop gezelligheid. Toen was het zover: er kon begonnen worden met de workshops. Gesplitst in twee groepen mochten we genieten van een workshop van amice Pieter Cnossen en een workshop van NSE-stafwerker Mark Wolters. Tijdens de workshop van Pieter Cnossen werden gesprekken gevoerd over de pieken en dalen in ons leven. Dit ging over algemene ervaringen, maar ook over hoe je God voelt tijdens die momenten. Bij de workshop van Mark Wolters ging het over hoe je een Bijbelstuk kan analyseren aan de hand van vier vragen, wat weer goed van pas kan komen bij een Bijbelstudie.


423008


Na al deze toerusting was het tijd voor de welverdiende maaltijd gevolgd door een afsluitende sing-in onder begeleiding van amice Leeftink op de gitaar. Nadat onze oortjes waren verzadigd met mooie klanken konden de spelletjesdozen worden heropend en kon er lekker geborreld worden. De volgende dag is (bijna) iedereen naar de kerkdienst gegaan waar we de gemiddelde leeftijd met zo'n veertig jaar hebben verlaagd. Bij terugkomst van de kerkdienst stond ons een heerlijk kommetje snert te wachten, gemaakt door amice Schutte sr. Na een paar hele mooie geïmproviseerde speeches mochten we alweer afscheid nemen van dit weekend en was het na de lunch tijd om op te ruimen en terug te reizen naar Enschede.

X