Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

State of the Union

/ State of the Union

Door Amice Velthuis - woensdag 20 maart 2024 

427870

Op 16 februari 2024 was het alweer tijd voor de zevende editie van de State of the Union. Dat beloofde vanouds een avond te worden vol muziek, cabaret en natuurlijk gezelligheid. Tegen 20.00 uur stroomde de hal van de Renatakerk vol met VGST’ers, reünisten en een grote groep ouders die onder genot van een kop koffie of thee gezellig konden bijpraten.

Nadat iedereen plaatsgenomen had in de zaal, en de avond onder leiding van de praeses geopend werd, trapte kroniekschrijver amica Van Gurp het vermaak af met een reis door de tijd, zo was iedereen weer op de hoogte van wat de VGST het afgelopen jaar heeft meegemaakt. Vervolgens was het aan de sjaars om zich van hun beste kant te laten zien, wat ze succesvol deden met een interactieve quiz over hun eigen jaargroep en hun belevenissen bij de VGST. Daarna bracht amice Velthuis de zaal met een spoedcursus op de hoogte van allerlei succesvolle en minder succesvolle marketingtrucs, gevolgd door amice Middag die op basis van enquêteresultaten een analyse van vrouwen presenteerde. De acts werden afgewisseld door de OuReCo die met lachwekkende statistiekjes de avond aan elkaar praatte.

427862

Nadat er in de pauze opnieuw wat te eten en te drinken gescoord kon worden, werd de tweede helft van de avond muzikaal geopend door de Boyband der VGST die, twee jaar na de hit ‘tweedejaars’, nu verkondigde dat de leden vierdejaars zijn en het einde van de populaire muziekgroep weleens nabij kon zijn. Het was vervolgens aan Senaat Teekens om de actualiteiten op de hak te nemen, dit deden ze met een parodie op De Slimste Mens: De Slimste Senator. Vervolgens nam amice Bosch het woord om met een sterk staaltje stand-up de het publiek op de hoogte te stellen van enkele bizarre belevenissen. De avond werd afgesloten met een live-uitvoering van het lustrumlied ‘Nooit Verw8’, tweestemmig eindigend waar de hele zaal aan deelnam.

427874

En zo kwam er een einde aan de State of the Union, maar nog niet aan de gezelligheid. Want de avond ging verder met een sociëteit bij De Admiraal. Daar konden de ouders misschien voor het eerst, en de leden en reünisten zoals vertrouwd, de avond gezellig voortzetten tot in de late uurtjes. Kortom, een geslaagd geheel!

X