Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Sine Regno

/ Sine Regno

Door Amica Schutte-Verheijen - vrijdag 31 mei 2024 

Sine Regno

Twee weken geleden werd er, voor het eerst sinds VGST-heugeni, een Sine Regno gehouden. Het plan dat in menig ks-visie en beleid te vinden is, werd een keer daadwerkelijk doorgezet. Senaat Teekens reisde af naar het prachtige Wenen om daar een weekje met z'n drieën bij te komen van alle hectiek en leuke dingen te doen, iets dat met een aantal leuke Instagram-stories gevolgd kon worden. Ondertussen lieten ze de vereniging achter in de uiterst capabele handen van senaat Fennema. Met de ervaring van een jaar senatorschap achter de rug, wisten zij een leuke week neer te zetten zodat de vereniging niet teveel gekke kapriolen uit zou halen. De week stond in het teken van sociaal, sportief en studentikoos en natuurlijk werden er paar klassiekertjes van vorig jaar naar boven gehaald. Zo heeft mevrouw de abactis o.t. maar liefst vier dagen senaatspauzes gehouden op de universiteit, iets dat, net als vorig jaar, weer goed beviel bij de aanwezigen.

De week begon op maandag met een gezellige barbecue op het veldje bij HetDiana. Zo'n vijftig man was aanwezig om gezellig te socializen onder het genot van wat te eten en te drinken dat meneer de fiscus o.t. geregeld en bereid had. Zelfs de twee korte regenbuitjes konden de pret niet drukken, maar toen rond tien er toch een groter buitje aankwam, werd er verplaatst richting een kleine borrel binnen op R.V.S. HimaLaMa.

Dinsdag was het tijd om al die calorietjes van de barbecue er weer af te sporten. Na het succes tijdens de vorige lustrumweken, werd er weer geapenkooid. Nadat zo'n beetje alle sporttoestellen uit de kast getrokken en opgezet waren, kon het spel beginnen. Mevrouw de assessor o.t. zorgde ervoor dat alles in goede banen werd geleid en wonder boven wonder was een EHBO-doos of een ritje naar de eerste hulp niet nodig, hoewel het er van de zijkant nog wel eens uitzag alsof er iets flink mis zou gaan. Hoewel iedereen het wel erg leuk vond, was iedereen achteraf was ook wel flink op om nog na te borrelen.


Om toch ook wat rust in te bouwen, was er woensdag niks georganiseerd. Dus kon iedereen er donderdag weer hard tegenaan. 's Middags begonnen de studentikoze activiteiten met een potje emmer-beerpong op de campus, georganiseerd door de StuDoCie dat door de regen toch redelijk snel veranderde in een borrel op Opus XII. Na samen pizza's gegeten te hebben, werd er in de Admiraal een pubquiz gehouden om ieders kennis over vorig jaar en over senaat Fennema te testen. De pubquiz liep uit in een gezellige sociëteitsavond waar er al vanaf tien uur volop gedanst werd en er om twaalf uur weer als vanouds een speech van meneer de praeses o.t. te horen was.

Al met al was het een erg gezellige week waar iedereen elkaar vaak kon spreken en leuke dingen kon doen. Nu is het alleen nog de vraag of dit ook een nieuwe VGST-traditie gaat worden.

X