Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag Installatieweekend

/ Verslag Installatieweekend

Door Am. Cnossen - zondag 30 december 2012 

 

Afgelopen weekend was het weer zover. De 30e jaarvergadering van de VGST werd gehouden in de Brammelhoeve te Haaksbergen. Voorbereidingen voor deze aangelegenheid en het weekend eromheen, het installatieweekend, werden al ver van tevoren getroffen.

 

De DBC begon voor de zomervakantie al met de eerste twee vergaderingen en zetten deze voort aan het eind van de zomervakantie, om zo een zo goed mogelijk geregeld weekend neer te zetten. 
Na verscheidene vergaderingen, contact opnames met bijvoorbeeld de locatie en heel wat geregel van andere zaken begon het weekend dan toch echt.


Vroeg in de ochtend is de DBC op pad gegaan om te zorgen dat alle benodigdheden op locatie zouden zijn tegen de tijd dat de eerste VGST’ers zouden aankomen. Alles liep de hele dag gesmeerd, op een kleine aanrijding na.


Toen alle boodschappen verdeeld waren over koelkasten, gewone kasten, tafels en het aanrecht kwamen de eerste leden al aan op de fiets. Ondertussen werd het avondeten opgehaald in Haaksbergen. Onder leiding van de tafelpraeses amice Schutte verliep de maaltijd gesmeerd met een paar mooie speeches en af en toe toch wat vliegende frikandellen of kroketten. Amice Kamphuis wilde waarschijnlijk zijn confettiverspreidcapaciteit even oefenen.

 

Na de maaltijd werd de zaal omgetoverd tot vergaderzaal en ging de 30e jaarvergadering van de VGST van start. De vergadering verliep naar behoren met veel duidelijke informatie, sterke vragen, hier en daar een verhitte discussie en natuurlijk verscheidene moties. De bezoekjes van de whiskey, de poes van de locaties, waren een paar van de grootste “problemen” die voorkwamen. Dat gezegd te hebben heeft u wel door dat het een rustig verlopende avond was. Na lang vergaderd te hebben was het grote moment daar: de installatie van een nieuwe jaargroep. De installatie verliep vlekkeloos en jaargroep 2012 werd met trots door alle leden ontvangen. Na de installatie was het natuurlijk tijd om door middel van amicitia drinken de band met de nieuwe sjaars te verzegelen.

 

Niet lang na de installatie was het tijd om Senaat Bijvank gedag te zeggen en het jaar van Senaat Den Otter in te luiden. Amice Haitsma, amice Post en amice Lassche sr. werden gewisseld voor respectievelijk amice Maan, amica Huizing en amice Timmer. Hierna werd de leiding over de vergadering gegeven aan amice Maan. Op dat moment stormden de amici Meints, Kamphuis en Lassche jr. naar binnen met veel kabaal en vertelden de aanwezigen, al schietende met confetti, dat de VGST genoeg geld had om vanalles en nog wat te kopen voor haar leden. De vergadering werd kort hierna buiten voortgezet , waar amice van der Berg jr. tot praeses werd verkozen. Toch had amice Maan de vergadering niet lang hierna al weer volledig onder controle. Amice Bijvank werd gedechargeerd als praeses der VGST en amica Den Otter nam plaats op de spreekwoordelijke troon. Het jaar van Senaat Den Otter had zijn aanvang gekregen.
Met de hectiek die de senaatswissel met zich mee had gebracht had iedereen zijn laatste energie uit zich gegooid, waardoor men al snel na de schorsing van de vergadering hun bed opzocht. Natuurlijk was er ook nog een groep diehards die het niet konden laten de nacht af te sluiten met een goede borrel.

 

De zaterdag werd grotendeels gevuld met slapen. Mensen die wakker waren speelden spelletjes, ruimden iets op, lazen het gloednieuwe kleintje of genoten gewoon even van hun rust. Later op de dag werd er nog even fanatiek gevoetbald door een grote groep sjaars en wat conditiebevattende ouderejaars. Hierna werden de barbecues aangestoken en werd er niet veel alter genoten van verscheidene stukken perfect gebakken vlees.


Toen ook deze laatste maaltijd achter de kiezen zat, staken alle aanwezigen hun handen uit de mouwen om de locatie zo netjes mogelijk achter te laten. Toen alles bijna klaar was, vertrokken de fietsers naar het mooie Enschede. De autogangers bleven nog even om de laatste puntjes op de i te zetten, maar konden ook al vrij snel daarna huiswaarts keren.


De DBC bracht nog de laatste spullen naar de Kelderder en keerde hierna ook huiswaarts, trots op het verloop van de afgelopen twee dagen.

X