Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag Sjonnie-uitje

/ Verslag Sjonnie-uitje

Door Am. Van den Berg jr. - zondag 30 december 2012 

 

Afgelopen woensdag was het zover. Twee mensen hadden afgesproken om zo gezellig mogelijk iets te gaan eten bij een kleine, maar rustige cafetaria. Maar zoals het wel vaker gaat met dat soort dingen, kwam daar helaas een einde aan. Er stapte namelijk ±15 man in smoking, rokkostuum en pak de cafetaria binnen en begonnen met zijn allen eten te bestellen. Naar alle waarschijnlijkheid leidde dit tot een recordomzet van de betreffende cafetaria, en dit werd even later door de dame achter toonbank bevestigd n.a.v. een subtiele vraag van amice Lassche sr..

 

Nadat ieder zijn bordje of bakje leeg had gegeten, een aantal amici wat ijs tot zich had genomen en een aantal verbaasde blikken de cafetaria in kwamen gewandeld verplaatste men zich per auto of fiets richting de bioscoop.

Eenmaal daar aangekomen stelde amice Meints meteen de vraag of iedereen even zijn jas aan de kapstok kon hangen, want “dit ziet er toch niet uit zo?!”. Hierna werden er massaal jassen aan de kapstokken gehangen.

 

In de zaal was er door amice Wieringa ongeveer anderhalve rij gereserveerd en kon er in comfort geluisterd worden naar de bioscoopgasten die zich hardop uitlieten over “die jongelui in pak” en hoe leuk of ze het wel niet vonden.

Gelukkig hadden deze complimenten en alle vreemd kijkende mensen geen effect op de film. Skyfall was namelijk zonder meer de moeite waard. De ontploffende Aston Martin had er wat mij betreft uit gemogen, maar daar is men het vast met mij over eens.

 

Na afloop van de film was er nog even tijd voor een paar groeps- en familiefoto’s, naast een grote kartonnen James Bond waarvan helaas het wapen gestolen was. Hierna keerde een ieder per auto of fiets op gepaste snelheid voldaan en gelukkig huiswaarts.

X