Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag installatieweekend

/ Verslag installatieweekend

Door H.J. Aan het Rot - donderdag 10 oktober 2013 

262736
Afgelopen weekend vond de 31e jaarvergadering van de VGST plaats, dit jaar gehouden in kampeerboerderij Heesink te Nutter. Het beloofde een mooi weekend te worden waarin de vereniging zich mocht verheugen op de installatie van vijftien nieuwe leden en een nieuwe senaat.

Na meerdere vergaderingen en telefoontjes leek het weekend tot in de puntjes voorbereid. Toch werd het aanpassingsvermogen van de VGST nog even op de proef gesteld nadat vrijdagochtend duidelijk werd dat meneer de abactis en amice Bollemaat waren ontvoerd naar Genève. (Lees hier een uitgebreid verslag)

Toen het eten vrijdagavond opgehaald was in Ootmarsum en er nog even gewacht was op enkele amicae amicique kon de maaltijd beginnen. Met amice De Graaf sr. als tafelpraeses verliep de maaltijd gesmeerd. Uiteindelijk werden alle hongerige VGST-buiken gevuld dankzij amice Bisschop, die voor een tweede keer naar de snackbar reed om extra eten te halen.

Na de maaltijd werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de AV. Terwijl de abactis nog druk bezig was met liften ging de vergadering ‘gewoon’ van start onder leiding van amica Den Otter. De vergadering verliep prima en met hier en daar wat tijdrekken kwam de abactis steeds dichter in de buurt van de AV. Diep in de nacht kwamen meneer de abactis en amice Bollemaat tenslotte onder luid gejuich aan in Nutter. Nadat amice Timmer een goede kop koffie genuttigd had, ging de AV verder. Vijftien trotse leden werden geïnstalleerd en mochten voor het eerst een prachtige rood-blauwe das om hun nek hangen. Er was na de installatie ruimschoots de tijd om amicitia te drinken met de nieuwe sjaars tijdens het ochtendgloren.

Niet lang na de installatie van jaargroep 2013 was het tijd om Senaat Den Otter uit te zwaaien en de senaatsketens om de nek te hangen bij Senaat Dijksterhuis. Uiteraard ging dit alles niet ongemerkt voorbij, want de amici Meints en Kamphuis zorgden met veel confetti voor een kleurrijk feestje .

Nadat amice Dijksterhuis de troonrede had voorgelezen en de vergadering geschorst werd, was het tijd om enkele uren slaap te pakken of nog even na te borrelen. Later op de dag werd er nog gevoetbald of een spelletje gespeeld. Het fantastische weekend werd afgesloten met een heerlijke barbecue, waarna iedereen weer per fiets, bus of auto richting het vertrouwde Enschede toog.

X