Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Enschede

Enschede is de grootste stad in Overijssel. Deze stad is zo groot geworden doordat de textielindustrie hier enkele eeuwen geleden flink groeide. Enschede staat tegenwoordig vooral bekend om zijn campus. Universiteit Twente mag zich met trots de enige campusuniversiteit in Nederland noemen. Onze campus is een plek waar onderwijs, onderzoek, wonen, sport, cultuur en studentenleven samenkomen. Sporten voor studenten is erg goed geregeld in Enschede. Studenten die in het bezit zijn van een UnionCard (± 40 euro per jaar) kunnen gebruik maken van de vele sportfaciliteiten die Enschede te bieden heeft.

In de buurt van de campus heeft Enschede de beschikking over een voetbalstadion, een bioscoop, een ijsbaan en een kartbaan.

De binnenstad bestaat uit twee grotere pleinen. Het Van Heekplein staat vol met winkels en de Oude Markt staat bekend om zijn gezellige kroegen. De Grolschfabriek zorgt ervoor dat het bier altijd in de buurt is.

Rond Enschede is er veel natuur te bekennen. Hier wordt veel gewandeld en gefietst. In de buurt is ook recreatieplas Het Rutbeek waar in de zomer verkoeling gezocht kan worden. Ook in de stad zijn er genoeg parken en is het verkeer vrij rustig. Niet voor niets is Enschede genomineerd voor Fietsstad 2014.

Voor muziek kun je terecht in het Nationaal Muziekkwartier, waar onder andere het conservatorium en poppodium Atak zich bevinden. Ook kun je je uitleven in het Metropool in het nabijgelegen Hengelo. Rijksmuseum Twenthe en de Twentse Welle zijn de bekendste musea in Enschede.

In 2012 was er in Enschede ook Serious Request en in 2015 the Passion, dus zo is er in Enschede altijd wat te doen.

X