Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Volk


416411
416417



Praeses: Thijs Volk

Eind 2022 nam amice Volk de leiding van de vereniging over van amice Lassche jr. Met zijn brede glimlach kreeg hij zowel zijn senaatsmaatjes als leden mee naar activiteiten en wist hij de sfeer hoog te houden. Amice Volk werd misschien zelf niet zo veel gequote, maar u moest bij hem in de buurt opletten wat u zei. Voor u het wist stond u alweer in de senaatsquotes-WhatsAppgroep. De Algemene Vergaderingen werden altijd met strakke hand geleid, maar plek voor een ludieke motie werd altijd gemaakt. Zijn drukke werk, naast meneer de praeses zijn, liep gewoon door, want zowel de studie als zijn WB-baan eisten zijn aandacht. Tijdens de senaatsvergadering was hij gelukkig voor de volle 100% aanwezig. Hierdoor konden de discussies wat langer duren, maar dan was ook wel alles besproken en kon Senaat Volk de vereniging weer aan.



Abactis: Tein André

De abactiale pen lag afgelopen jaar in de handen van Tein André. Altijd amicaal actief is hij ondertussen in heel Nederland bekend. Deze contacten in den lande hebben dan ook gezorgd voor genoeg vermaak op de AV’s, waar hij met scherpe woorden amicale verenigingen mocht beledigen. De creativiteit opgestoken van zijn studie Creative Technology kwam hierbij goed van pas. Maar ook in andere taakvelden heeft hij deze creativiteit kunnen benutten. Tijdens vergaderingen niet in problemen blijven hangen, maar zoeken naar een oplossing kon hij wel. Afgelopen jaar zijn er niet zoveel beleidsvragen binnengekomen, wat wijst op goed gevoerd beleid. Over de vragen die op de AV gesteld werden moest hij altijd even nadenken, maar daarna kwam er een helder en duidelijk antwoord uit, waarna het meestal ook goed was. Onze abactis was regelmatig vinden op zijn vertrouwde brommer, maar nog veel vaker ernaast, om eraan te sleutelen. Er zit bijna geen origineel onderdeel meer aan.

Fiscus: Sicco Colijn

Als fiscus heeft amice Colijn zich dit jaar van vele kanten laten zien. Het fiscaat had hij altijd op orde en de incasso stuurde hij er genadeloos uit. Maar amice Colijn heeft meer gedaan dan alleen de incasso’s versturen. Elke week kreeg hij het weer voor elkaar om een sociëteitslocatie te regelen wat dit jaar een flinke uitdaging bleek. Hij ging als een waar vakman te werk, had zijn spullen altijd op orde en was niet te stoppen. Amice Colijn is een man met flink stel hersens, een ijzeren greep op het fiscaat en bovenal een gouden hart. Precies het soort mens aan wie u de rol van fiscus wilt toevertrouwen.







Assessor: Céline Veening

Dit jaar werden de commissies door amica Veening aangestuurd. Zij weet met haar gezelligheid met iedereen wel een praatje te maken over serieuze en minder serieuze onderwerpen. Hierdoor heeft ze veel mensenkennis vergaard en wist ze leuke combinaties van leden te maken voor de commissies. Afgelopen jaar heeft deze harde werker niet alleen onderzoek gedaan naar de beste commissieindelingen, maar is ze ook afgestudeerd voor haar opleiding Biologie en Biomedisch Laboratorium Onderzoek. Haar toetsenbord is afgelopen jaar flink gebruikt, want zij heeft alle Volks- en bijna alle senaatsvergaderingen genotuleerd. Ook hield ze de vereniging op de hoogte van alles wat er speelde in haar twee wekelijkse assessormail. Daar wist ze in de introductie iedereen te verrassen met een weetje of een ‘wat als. .. ’. Terwijl al die asessormails haar elektronische postvak verlieten, kwamen er veel IFES-mails bij haar binnen. Dit jaar was amica Veening namelijk ook IFES-vertegenwoordiger.



416429
416426


X