Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Teekens

421768421741

Praeses - Stijn Teekens


Stijn Teekens onze Praeses! Hij is 23 en is bezig met zijn master Interaction Technology. Hij staat bekend om zijn amicaliteit en vroeger reisde hij het hele land af in zijn eerdere bestuursjaren. Hij is namelijk al drie keer fiscus geweest! Bij het Dagelijks Bestuur van VGS-Nederland, de 38ste senaat der VGST en ChOOSE. Dit jaar doet hij iets rustiger aan, omdat hij zijn senaatsjaar combineert met 30EC. Hij weet van geen stoppen. Met volle overtuiging laat hij dit ook zien, enthousiast leidt hij de vergaderingen en werft hij leden voor commissies door zijn gedeelde assessorale plicht. Ook is hij er altijd voor je, hij belt je zelfs om kwart voor 1 s’nachts wakker vanuit Roemenië om te kijken hoe het met je gaat. Een echte ‘’man of the people’’, een kwaliteit die goed past bij een praeses.
Naast deze kwaliteit is Teekens erg sportief bij het voetbal dispuut lucky strikers en de Batavierenrace. Daarnaast is hij creatief bezig met eigen brouwerijen en projectjes. Hij heeft gelukkig nog net zijn vingers kunnen bewaren bij het bouwen van het senaatsattribuut (een epische vlammenwerper) om nog door te kunnen hameren op AV’s.

Abactis - Britt Schaap

Dit verenigingsjaar vervult amica Schaap de abactiale rol, waarin ze vurig de visie en het beleid van de senaat zal uitdragen. Wat ze mist in lengte compenseert ze met haar tomeloze enthousiasme en inzet. Laat u niet om de tuin leiden door haar chaotisch ogende karakter, deze dame rijgt u zo aan haar pen. Of het om het reageren van een zure beleidsvraag gaat of het beantwoorden van een amicale brief, elke keer weet zij de juiste bewoording te vinden. Naast haar liefde voor wijn (Winos 'vo) maakt ze ook graag tijd vrij voor amicalen binnen en buiten Enschede. Met veel plezier reist ze zes uur met de trein voor een halfuurtje amicaleit aan de andere kant van het land. Daarnaast blijkt haar zorgdragende persoonlijkheid niet alleen uit het werk voor haar studie Technische Geneeskunde, maar ook uit haar omgang met de medemens buiten haar studie om. Voor een knuffel of een goed gesprek bent u echt altijd bij haar welkom, haar Spakenburgs hart is zoet en staat open voor iedereen.

Fiscus - Prisca Koppelaar

"The fiscus is dead, long live the priscus".

Niemand minder dan amica Koppelaar is dit jaar de machtigste persoon van de vereniging.
Met haar cello in de ene hand en de VGST-pinpas in de andere beheert zij de geldstromen met musicale precisie. En oh wee als u niet netjes betaald, dan wordt u zonder pardon aan de brei- of haaknaald gespietst. Als ze niet bezig is het fiscaat op haar sloffen Crocs uit te spelen, besteed ze graag tijd aan haar studie psychologie waardoor ze mensen leest alsof het Ikea handleidingen zijn. Met een passie voor de theologie en wijn voelt ze zich thuis bij de disputen Cauvin en Winos, maar haar artistieke talenten uiten zich pas echt in haar prachtige schilderijen. Ook vertegenwoordigt zij dit jaar met eenzelfde passie voor de amicaliteit de VGST binnen het landelijk verband, waar ze haar achternaam eer aan doet en anderen graag helpt met het behalen van de secundaire doelen. Of u nu een serieus of ludiek gesprek wilt voeren, amica Koppelaar is van alle markten thuis, dus schiet haar vooral lekker aan!

X