Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Over de VGST

https://youtu.be/a0ICOtOHDwM

De Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente is een studentenvereniging voor studenten die studeren aan Universiteit Twente, Saxion hogeschool Enschede of ArtEZ hogeschool voor de kunsten. De VGST zorgt ervoor dat je studententijd een fantastische tijd wordt waarin we elkaar ondersteunen om God een centrale plek in ons leven te geven en jezelf te vormen. Dit doen wij op verschillende gebieden. Zo dagen wij als VGST je uit om je horizon te verbreden en een eigen kijk op de wereld te ontwikkelen. Ook bestuderen wij samen Gods Woord in tweewekelijkse bijbelstudies, motiveren wij elkaar om in afhankelijkheid van Hem te leven en stimuleren wij elkaar om ons geloof uit te stralen naar onze omgeving. De VGST is een vereniging met een unieke cultuur die bestaat uit tradities en ludieke acties. Ook hebben we een unieke band met onze zusterverenigingen, de andere verenigingen binnen VGS-Nederland. De VGST is een plek waar vriendschappen ontstaan, genoten wordt van het leven op de sociëteit en op feesten en waar ieder lid gewaardeerd wordt zoals hij is.


Kan ik lid worden?

De VGST kent een aantal lidmaatschap eisen. Om te beginnen een aantal huishoudelijke eisen, zoals dat je student moet zijn aan een HBO of WO instelling en dat je in Twente woont of studeert.

Daarnaast zijn wij ook een uitgesproken christelijke vereniging in een gereformeerde traditie. Dat betekent niet per se dat je christelijk en gereformeerd moet zijn om lid te kunnen worden, maar in de praktijk zijn onze leden dat vaak wel. We zijn echter open voor mensen van alle kerkelijke richtingen, en ook wanneer je niet christelijk bent kun je bij ons terecht.

Wel moet je begrijpen en accepteren dat onze christelijke, (en specifieker gereformeerde) identiteit een bepalend kader is voor alles wat we in de vereniging doen. We doen bijvoorbeeld ook bijbelstudie. Mocht je geen christen (meer) zijn, of op het moment niet zo goed weten wat je bent, bedenk dan wat je zoekt in een christelijke vereniging. Als je zoekt naar een christelijk invulling van je studententijd, dan pas je bij ons. Dit wordt ook bezegeld met een intentieverklaring wanneer je lid wordt. Mocht je hierover nog vragen hebben kun je natuurlijk contact opnemen.

Novitiaat

Om lid te worden van de VGST is het verplicht om mee te doen aan het novitiaat, dit wordt van week 34 (19 t/m 25 augustus) 2024 gehouden. Tijdens het novitiaat zul je op een intensieve manier kennismaken met de VGST en vice versa. Je kan je aanmelden voor het novitiaat door je telefoonnummer en adres te mailen naar cebzbpvr?itfg.ay of door dit formulier in te vullen. Doe dit op tijd, maar in elk geval voor het novitiaat in augustus. Meer informatie over het novitiaat kun je op deze pagina vinden.

Oké, en nu?

Als dit je wat lijkt is het een goed idee om een keer een kijkje te nemen in Enschede om het zelf ook te proeven.
Lijkt het je wat om een keer te komen kijken, stuur dan een mailtje naar cebzbpvr?itfg.ay en er wordt wat voor je geregeld.

X