Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Havinga

241511


Crescebimus sicut palmae. Onder leiding van Senaat Havinga gaat de VGST haar 23e jaar in. Een jaar om te groeien, een jaar om te genieten. Zoals de stevige, rechte stam van de palmboom willen we omhoog groeien en onze bladeren uitstrekken naar boven, naar onze Hemelse Vader. Zoals de palmboom die de sterkste tropenstorm doorstaat willen we ons stevig wortelen en ons voeden in onze christelijke basis. En onder de bladeren van de palm willen we heerlijk ontspannen en tot rust komen in een aangename en warme omgeving. Senaat Havinga wil de VGST dit jaar hier in voorgaan. Onder het genot van een glas Cachaca wil hij in tropische sferen komen om zo de vereniging optimaal te kunnen leiden.


Praeses

241512

De naamgever van Senaat Havinga is een man met heldere visie en van grootse plannen. Als hij weet waar het heen moet met de vereniging is hij moeilijk te stuiten, wat hem tot een vooruitstrevend en inspirerend leider maakt. Meneer de praeses staat ingeschreven bij Werktuigbouwkunde op de Universiteit Twente maar zijn grootste passie ligt bij de VGST. Als ethicus binnen de Senaat zorgt hij er voor dat de senaatsplannen door allerlei denkbare beugels passen. Verder is hij een verdienstelijk voetballer en spreekt hij vloeiend Portugees.

Abactis

241513

Meneer de abactis is het echte verenigingsbeest binnen de senaat. Vanaf zijn eerste jaar moest hij al regelmatig na sluitingstijd uit de sociëteit worden gesleept. Ook de verenigingsdas zit hem als gegoten, en ze zijn dan ook onafscheidelijk. De nuchtere boerenzoon uit Oldekerk waakt voor het behoud van stijl binnen de Senaat. Hij schuwt kritiek niet als dit noodzakelijk is, waardoor de abacti in den lande hun brieven nog maar eens een keer extra moeten doorlezen voordat zij het naar Twente laten versturen.

Fiscus

241514

Namens de VGST zal meneer de fiscus dit jaar uw rekening lichter maken. Vanwege zijn achtergrond in de Civiele Techniek klinken termen als geldstroom en liquide middelen hem als muziek in de oren. Ook denkt en werkt hij graag in structuren, waardoor de schatkist der VGST bij hem veilig is. Meneer de fiscus is vanwege zijn optredens op het PVT erg populair bij middelbare scholieren en zal dit gaan inzetten in de PropCie komend jaar.

 

Assessor

241515

Zijn stropdas en overhemd zitten nog wat onwennig, maar meneer de assessor is er helemaal klaar voor. Na een paar jaar voorbereiding van nominaal studeren bij zijn studie Technische Natuurkunde kan hij in zijn senaatsjaar helemaal los. Zowel zakelijk als betrokken staat hij aan het hoofd van de commissies en leidt hen naar grote hoogten. Meneer de assessor houdt niet van zweverig gepraat, maar is wel altijd in voor een slechte woordgrap, zodat de AV-notulen bij hem veilig zijn. In zijn vrije tijd mag hij graag een balletje slaan op het Mario Tennisveld, waar wellicht zijn vreemde voorliefde voor het groene dinosaurusje Yoshi vandaan komt…

X