Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Verbree

241592


Amicae amicique, intimae intimique,

Het was in het jaar 2002/2003 dat Senaat Verbree zijn vereniging leidde. Senaat Verbree, de Senaat die beroemd werd vanwege zijn undus en de praeses met zijn stoel. Senaat Verbree, de vierde lusturmsenaat stelt zich hier aan u voor.


Praeses

241593

De praeses in de Senaat Verbree, A.T. Verbree, was en is de man van het overzicht. Na drie jaar aan de bestuurlijke zijlijn te hebben gestaan had hij de kunst van het regelen goed afgekeken van zijn leermeesters en mocht hij het in zijn jaar in praktijk brengen. Naast zijn aandacht voor de vereniging in het vaststellen van een visie en beleid leidde hij ook de Algemene- en senaatvergaderingen en vertegenwoordigde hij de vereniging bij verschillende activiteiten. Naast dit alles was hij ook nog eens bezig met zijn studie Informatica, waar hij 21 SP wist te vergaren tijdens zijn senaatsjaar. Als laatste valt over amice Verbree te zeggen dat hij altijd wel wat tijd wist en weet vrij te maken voor een baantje hier en daar waardoor het studentenleven financiëel toch wat aangenamer wordt.


Abactis

241594

B.M. Borkent nam de tijd om zijn literaire kunsten beschikbaar te stellen aan de VGST. Niet alleen wist hij uit elke metafoor alles te halen wat erin zat, maar ook kon hij door zijn schrijfsels een sfeer neerzetten die de gehele vereniging aangreep. Dit talent van amice Borkent viel gelukkig niet alleen te bewonderen door de VGST'er maar door elke medewerker of student aan de Universiteit Twente, aangezien amice Borkent ook als redacteur van het UT-Nieuws actief was en nog steed is. Alsof dit al niet voldoende talenten zijn wist meneer de abactishet beleid van de Senaat Verbree ook nog eens zo duidelijk uiteen te zetten en te verdedigen dat er nog nauwelijks vragen van uit de vereniging over waren. Omdat amice Borkent meer dingen wil doen dan alleen de VGST heeft hij ervoor gekozen om ook in zijn senaatsjaar maar weer eens zijn studie Technische Natuurkunde eens stevig aan te pakken.


Fiscus

241595

De fiscus van Senaat Verbree, J. Bakker, wist precies waar elke cent zich bevond. Net zoals in de Informatica, de studie die amice Bakker beoefent, is het bij hem 0 of 1: het geld was er, of het was er niet en daar zat niets tussen in. Door deze logische benadering toe te passen wist amice Bakker veel lof te ontvangen over het financiële reilen en zeilen van de vereniging onder zijn leiding. Omdat amice Bakker ook zijn aandacht aan andere zaken wenste te geven was hij namens de Senaat Verbree tevens IFES-vertegenwoordiger. Dit betekende niet alleen dat amice Bakker veel over IFES aan de VGST had te vertellen maar ook veel aan IFES over de VGST.


Assessor

241596

Als laatste staat ter behandeling meneer de olim-assessor, G. Kant. Niet alleen wist amice Kant als geen andere welke talenten van de verschillende verenigingsleden hetbest uitkwamen in iedere commissie, ook wist amice Kant zijn commissies zo te motiveren dat het onderste uit de kan werd gehaald en er nog hoger werd gesprongen dan de lat die Senaat Verbree al zo hoog had gelegd. Amice Kant had door al zijn commissies zo aan te sturen zelfs ook nog tijd om iets met zijn studie te doen, te weten Informatica.


Voor meer informatie over de Senaat Verbree kunt u zich het beste wenden tot één der senatoren. Mocht u niet in staat zijn om te achterhalen hoe u hen kunt bereiken, wendt u zich dan tot de Senaat h.t. die dit probleem wellicht kan verhelpen.

X