Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Boersma II

241615

Amicae amicique,

Tussen de 91e en de 96e AV, in het seizoen 2001/2002, ging de senaat Boersma II de VGST voor in studentikoziteit, creativiteit en het maken van pret. De vier bekwame lieden die de vereniging mochten leiden, gaan nu door het leven als oude bal: na enig aandringen is er een hoop levenswijsheid uit de breinen te persen.

De senaat Boersma is druk bezig geweest met het regelen van allerlei praktische zaken - want daar komt senaatswerk op neer. Gelukkig was er daartussendoor de tijd om na te denken over beleid. De senaat Boersma is bezig geweest met het uitwerken van de volgende drie 'speerpunten':
- Serieus met God omgaan binnen de VGST,
- maatschappijbagage aanwijzen,
- de VGST in de Enschedese studentenwereld op de kaart zetten.

Echter, dingen regelen en nadenken over beleid is iets wat elke senaat doet. Wat de senaat Boersma II uniek heeft gemaakt is de creativiteit, die tot uiting kwam op het cabaret tijdens de 19e dies natalis en het cabaret op het congres. Ook zijn op de laatste AV onder de senaat Boersma senaatsgeschenken verstrekt waarin tot op de huidige dag de artistieke talenten van de senatoren in volle omvang schitteren.
De door de senaat Boersma geschonken pedelstaf

241616


De drietand waarmee de senaat Boersma zijn commissies bedankt

241617Laten we de blik eens verleggen van de senaat als geheel naar de vier radertjes die de hele vereniging draaiende hebben gehouden.


Praeses

241618

De man met de hamer: M.J. Boersma was het een jaar lang. Onder het motto 'een feest is pas een feest als de praeses is geweest' maakte hij met zijn aanwezigheid elk sociaal gebeuren tot een waar festijn. Het senaatspak gaf hem de zekerheid die hij nodig had om elke AV koeltjes te leiden. Naast uitslapen is zijn grote passie zijn Renault 11. Het gesleutel aan het HHR kwam dan ook niet uit het niets. Met enige zeilervaring is het voor meneer de praeses ook niet moeilijk geweest het roer stevig in handen te houden. Een flinke dosis humor heeft ervoor gezorgd dat niet elke passagier van zijn schip zich serieus genomen voelde. Aan het schrijven van cabaret is deze gave dan ook beter besteed - en dat is gebleken in het afgelopen jaar.


Abactis

241619

In de senaat was M. Horst de steunpilaar in roerige tijden. Gekenmerkt door een bijna ascetische zelfdiscipline likte hij de postzegels en schreef hij zijn brieven. Een drupje inspiratie gaf men hem, en liters creativiteit ontsproten aan zijn schrijvende rechterhanden. Zijn studie? Ach, die deed hij er fluitend bij. Terwijl de studiepunten hem bijna bedolven, lepelde hij bij de rector in alle vroegte een eitje leeg namens de VGST. Allerlei avonturen markeren zijn senaatsjaar. Een flirt-avontuur met de Student Union draaide op niets uit. Wel kwam meneer de abactis voor zijn doen verdacht goedgeluimd terug van het amicaal bezoek aan Leiden. En nu hij de smaak in de Randstad te pakken heeft verruilt hij zelfs Twente voor Delft. Ja, die Horst is me er eentje.


Fiscus

241620

Bijna maandelijks plunderde A. Kralendonk op de meest ongelukkige tijdstippen uw bankrekening. Met de middelen die hij de vereniging verwierf ging hij ordelijk om. Deze eigenschap maakte hem tot een ware Gerrit Zalm die vocht voor zijn post onvoorzien, die in principe niet gebruikt mocht worden. Van een senaatsrekening betaalde hij ook de senaatsdrank en geen enkele vergadering hoefde de senaat droog te staan. De fiscus was ook de 'handy man' van de senaat. Wel altijd druk met de studie, maar als er bundels, een pedelstaf of een tafel gemaakt moeten worden, is de studie ineens onbelangrijk geworden. Naast knutselen houdt de fiscus ook erg van barbecuen. Hij is er naar eigen zeggen ook een ster in. De ervaring spreekt dit zeker niet tegen, want stond barbecuen altijd synoniem voor verbrand en rauw vlees, met hem achter de hittebron is vlees gaar en haast gezond te noemen.


Assessor

241621

Ongeveer 120 mensen, met allemaal hun eigen wensen en een vereniging die de lat zo hoog mogelijk legt: dat was de input van de assessor, "L.I. van Wuyckhuyse. In een traject van enquêteren, passen en meten stelde hij alle commissies samen, gaf hun zorgvuldig afgemeten instructies en controleerde hoe ze vervolgens aan het werk gingen. Als u bedenkt dat er meer dan 30 commissies waren die allemaal vragen en notulen stuurden kunt u zich wel voorstellen dat hij is wedergeboren tot een heuse telewerker. Huppelend van geluk dirigeerde hij commissies, tot hij er bij neerviel. Binnen de senaat was hij een goede controller, het verzuimen van actiepunten was onder zijn toeziend oog dan ook niet mogelijk. Daarnaast was het zijn zorg voor de mens achter de senator dat de senaat Boersma II een senaatsdrank had voordat dit goed en wel was doorgedrongen.Amicae amicique, tot zover de senaat Boersma. We kijken tevreden terug en verdwaasd vooruit. Het blijft namelijk wel even wennen. Maar het is mooi geweest. Dank u.

X