Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Verhagen

241637


De VGST heeft er 17 jaar op moeten wachten, maar in het seizoen 2000 - 2001 was het eindelijk zo ver: Senaat Verhagen was aan het werk! En het werk dat hij uitvoerde was veel. Daarom heeft hij de taken verdeeld.

Praeses

241638

Arnold Verhagen vervulde de rol van praeses. Wanneer 'Nol' zich niet meer kan herinneren dat het ooit anders is geweest, is het meteen een traditie. Dit maakt samenwerken met 'olim', met het kapsel dat des ochtends of in een fikse bries de term Afro waardig is, interessant. Toch is hij niet bang om met zijn zelfgecreëerde tradities te breken wanneer dat nodig is. Een flinke dosis enthousiasme en creativiteit is hem niet vreemd, het duurde alleen even voor het naar boven kwam. Maar toen hij los kwam, liet hij omstanders genieten van kunstjes met knakworsten, de gabber in mene er de praeses en een nieuw alter-ego, genaamd Jan Dec. De degelijkheid gaat er af na zo'n jaar Senaat en daar mag iedereen blij mee zijn.Abactis

241639

Marcel Bodewitz was een abactis als geen ander. Hij heeft een combinatie van IT en studentikositeit die hem een soort van absurde humor geven. Zo af en toe verleidelijk spelend met de hamer van meneer de praeses leefde Bodie zich uit op de senaatsnotulen. Zijn lichte overdaad aan absurde creativiteit wist hij te dumpen in de brievenbus van zusterverenigingen. Candlelight is iets waar hij zijn hart aan heeft verpand, zijn medesenatoren moesten er daarom ook maar aan geloven. Helaas komt niemand in de buurt van zijn gedichten-lees-stem. Alles werd Bodie dit jaar in de schoot geworpen. Ome Frans hielp waar hij kon door jassen, huizen, lampen, kasten, auto's en caravans ter beschikking te stellen. Van vrouw-lief kreeg hij een nieuwe broek en trui toen haar broertje hem onder poepte. Posters maken is zijn lust en zijn leven. Hij Photoshopt alles aan elkaar, zelfs een neef en een nicht die gaan trouwen op een jetski met alle getuigen erachter op een banaan.


Fiscus

241640

Gerard Willering werd ook wel 'meneer de fiscus' genoemd. Hij vormt de helft van jaargroep 97, vindt dat geld en roze olifantjes moeten rollen. Hij wordt ook wel Berard Wilari en amice Yoyokoffie genoemd. Hij kan urenlang genieten van een lekkere en droge amica Aalderink-cake. Zijn favoriete computerspel is Girotel, wat hij dan ook dagen achtereen kon spelen tegen de rekening van menig VGST'er. Hij heeft altijd zin in een BOM-feest en hij ziet er dan ook uit al de dag erna. Hij verwachtte altijd heel koeltjes dat het wel goed zou komen met het fiscaat en niets bleek minder waar.


Assessor

241641

Harm Frederik Snijder is met recht een geboren assessor. Deze oudste bal van de Senaat weet nog te vertellen over Vroeger. Met zijn rotsvaste standpunten en zijn haarscherpe kritiek is het hem vaak gelukt het bloed onder de nagels van de andere senatores te halen. Hij begon het jaar als Lieve Harm Frederik en bleek soms Lamme Snijder te zijn. De Zentbeer doet niet aan doodlijnen, wel aan pilsen met zijn zuipoom tijdens de Nijmeegse vierdaagse. Een mysterieus voorval met vreemde vrouwen bezorgde hem een flinke verwonding aan zijn gezicht. Het lukte hem elke senaatsvergadering weer om het bijdehandalarm af te laten gaan.241642


Senaat Verhagen voerde zijn werk uit onder de lijfspreuk "Gelidi tamquam cucumeres", wat vertaald kan worden met "Koel als komkommers". Bijna elke week vergaderde Senaat Verhagen. Tegenwoordig borrelt hij nog af en toe. Bij al zijn activiteiten zorgt de senaatsdrank Bénédictine voor de nodige inspiratie.
241643


Senaat Verhagen: v.l.n.r. Harm Frederik Snijder, Gerard Willering, Arnold Verhagen, Marcel Bodewitz

X