Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Prins

241660


Het jaar 2008/2009 werd geregeerd door Senaat Prins. Harmonie en balans zijn de kernpunten het regeren wordt gedaan onder de zinspreuk: "Ad aciem sectionis aureae". Een jaar lang hebben wij de eer gehad om het gouden hart te zijn van de vereniging. Het was een goed en mooi jaar waarvan genoten is met volle teugen. Geniet van deze pagina die nog doet herinneren aan gouden tijden.

241664


Praeses

241665

Amice Prins is een geboren en getogen Groninger waarvan het stereotype niet van hem op toepassing is. Integendeel, de studerende TBK'er gaat altijd goed gekleed, is de netwerker van de senaat en verstaat de kunst van studentikoziteit als geen ander. Amice Prins is absoluut geen voorzitter, hij is een praeses. Dat verschil kan amice Prins als geen ander duiden wanneer hij doelbewust de vereniging leidt. De visionair weet waar het om gaat en waar het naar toe moet. Zijn gedrevenheid en enthousiasme zijn kenmerkend en hij zegt waar het op staat. Bij het leiden van algemene vergaderingen luistert de kudde naar zijn stem. Hij kent de leden ook bij name, de eerstejaars by heart. Het is geen man van breken en barsten, maar van buigen en kneden. Hij laat de leden onbewust doen wat hij wil. Als voorzitter van senaatsvergaderingen en algemene vergaderingen weet hij de balans ook altijd te (her)vinden en zijn de uitkomsten dichter bij dan ooit. Naast deze taken weet amice Prins altijd tijd vrij te maken voor zijn twee sportverenigingen, voor de borrels op Opus 12 en feesten met het Syndicaat.


P.D. Prins 


Abactis

241666

Het was KS Woord & Daad die deze TN'er in hart en nieren in het voorjaar van 2008 in de 26e senaat der VGST liftte. Aangezien hij zijn VGST-loopbaan met een dubbele persoonlijkheid begon waren zijn kansen aanzienlijk groter dan die van zijn maatjes en dit heeft hij bijzonder goed uit weten te buiten. Binnen enkele jaren bereikte de geboren Mariënberger de status van piratenmuziek-luisterende, graswodka-drinkende intellectueel en kende hij statuten en HHR van binnen en buiten, wat zijn huidige functie als abactis der VGST niet weinig ten goede komt. Meneer de abactis, tevens met-vrouwen-mee-naar-huis-fiets-commissaris, is recht door zee, neemt geen blad voor de mond en zegt waar het op staat. Weet u trouwens al dat hij goed en belangrijk is? Dit jaar zal hij u verbazen met zijn woordenwatervallen en zijn verba op papier. Zijn inkt vloeit als bier op de sociëteit en doet menig abactis in den lande versteld staan. Schrikt u niet van hier en daar een natuurkundige formule, graag licht meneer de abactis een en ander toe. Uw beleidsvragen incasseert amice Middag met liefde. In de beantwoording ervan zal dit u niet altijd opvallen, maar, voorwaar, voorwaar ik zeg u: Amice Middag heeft een groot hart voor onze vereniging. Het wachten is op een tegenbericht van Barack Obama. Voor nu: Tot zover.


J. Middag


Fiscus

241668

Om de wereld te overzien heeft amice De Jonge geen wolken nodig om op te zitten. Naar beneden kijkend observeert hij de krioelende menigte, besluit wat er gebeuren moet en is niet meer uit het veld te slaan. Hij is een onverschrokken berekende ondernemer die zijn paden uitstippelt en daarin geen uitdaging uit de weg gaat. Nadat deze geboren en getogen tukker uitdagingen als Happietaria en vele commissie had volbracht zocht hij het verder van huis. Hij verslond grote delen van Europa, zijn grote liefde The States en China. Amice De Jonge zal dit jaar uw centen innen en uitgeven. Het gaat hem echter niet om de centen, maar de mens achter de centen. Daarom switchte hij al van Commerciële Economie naar Personeel & Arbeid. Hoe langer deze man leeft, hoe meer respect hij verdiend. Geniet van hem, voor u het weet is hij alweer vetrokken naar Afrika!


D.A. de Jonge


Assessor

241669


Hoewel je hem het zelden ziet doen is amice Kievit roker pur sang; van goede, dikke Cubanen. Een man met een wolk van klasse om zich heen. Een levensgenieter met stijl. Iemand die aan het eind van de dag, deze graag overdenkt met een goed glas whisky in de hand. Daarenboven is hij een dromer die de realiteit niet uit het oog verliest. Een man met een heldere kijk op de wereld, die doet wat er gebeuren moet. Kwaliteit is hem niet vreemd, wat terug is te zien in de bergen werk die hij verzet. Betrokkenheid en elan zijn geen vage begrippen voor hem, maar een levenswijze. Ach, en dat hij staat ingeschreven aan een hbo-instelling, bij een studie die hem klaarmaakt voor een leven met het grote geld, en dat hij af en toe uit de doeken doet hoe zijn nachtelijke escapades hem opgebroken hebben maakt hem alleen maar menselijk. De VGST prijst zich gelukkig met haar assessor


H. Kievit


241670

241671


X