Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Dijksterhuis

264675

Praeses: A.W. Dijksterhuis

Dit jaar zal amice Dijksterhuis de vereniging mogen leiden als praeses en hij zal dit doen vol enthousiasme. Amice Dijksterhuis komt uit Vathorst, de welbekende Vinex-wijk van Amersfoort, en vond het in het begin toch moeilijk om daar te vertrekken. Door een jaar op en neer te reizen naar Enschede is hij ook een jaar VGST misgelopen, maar dat zal hij ruimschoots goedmaken.

Inmiddels heeft hij Ajax ingeruild voor FC Twente (of stiekem toch niet?) en geniet hij van het studentenleven in Enschede. Hij drinkt koffie als een echte TBK’er, uiteraard van vers gemalen bonen, en is altijd in voor een feestje.

Ondanks dat hij niet gewonnen heeft met de eloquentiabattle, zal hij u komend jaar ongetwijfeld weten te boeien met zijn speeches over actuele onderwerpen. Met zijn brede glimlach zal amice Dijksterhuis er komend jaar voor zorgen dat iedereen eindigt in majeur.


Abactis: J.P. Ophoff

De abactiale pen ligt dit seizoen in de rechterhand van amice Ophoff. Amice Ophoff is geboren en getogen in Enschede, waarna hij het tweede deel van zijn jeugd in Barneveld doorbracht. Daar besefte hij pas hoe geweldig Twente is en zodra hij zijn middelbare school had afgerond (2009) sprong hij dan ook in de trein, terug naar Eanske. Daar groeide hij al snel uit tot rasechte TBK’er, inclusief de looks en de grote liefde voor sterke koffie. Ook bij vv Drienerlo maakt(e) Ophoff furore, als shinende baas in de zaalvoetbalselectie.

Als lid van de VGST was Ophoff vanaf het begin van zijn lidmaatschap prominent aanwezig. Zo werd hij bijvoorbeeld één van de Founding Fathers van Boswinkel en maakte hij al eens deel uit van een aantal mooie commissies en het hoofdsociëteitsbestuur.

Amice Ophoff kan zijn vier jaar lange verenigingservaring dit seizoen goed gebruiken. Zo makkelijk als hij het studeren combineert met het spelen van potjes FIFA, zo goed zal zowel het schrijven van amicale brieven als het beantwoorden van beleidsvragen hem afgaan.

Fiscus: T.H. Lassche

Amice Lassche jr. is een fietsenmakende ICT’er uit Meppel. Zijn studie WB kreeg al vorming rond zijn kinderjaren, waarin hij wekelijks fietsen repareerde voor de plaatselijke fietsenmaker. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf waarmee hij websites ontwikkelt voor zeer gerenommeerde bedrijven. Door zijn bedrijf heeft amice Lassche jr. al enorm veel ervaring met de administratie van geldstromen, wat hem dit jaar als fiscus goed van pas zal komen.

Amice Lassche jr. is een WB’er pur sang, hij rijdt dan ook met een half kapotte auto, hij maakt voor verschillende amicae et amici fietsen en hanteert gereedschap zoals het heurt. Laten we hopen dat hij de collectezak heel houdt. Amice Lassche jr. kent zijn verantwoordelijkheden, dus dat komt vast helemaal goed.

Daarnaast staat zijn glimlach altijd strak op zijn gezicht en daarmee weet hij vaak ook andere lachers op zijn hand te krijgen. Amice Lassche jr., een stukje guitigheid ten top.

Assessor: M.N. Boumeester

Als psychologie student doorziet zij mensen als geen ander, combineer dat met vrouwelijke charmes en het assessoraat is haar op het lijf geschreven. Voor elke commissie is een behandelplan beschikbaar en voor elk probleem een remedie. Geen zoetsappige verhalen zonder daden, maar doortastendheid kenmerkt haar. Na wat rondzwervingen buiten Enschede heeft haar doortastende wijsheid toch de doorslag gegeven; het moest en zou Enschede worden. Daar neergestreken begon het roodblauwe bloed te stromen en werden diverse commissies gedaan.

Als vrouwelijke tegenhang van de senaat staat ze haar mannetje en vult de senaat aan als trotse vertegenwoordiger van de vrouwelijke kant van de VGST en natuurlijk met haar onweerstaanbare taarten voor bij de koffie.

Amica Boumeester staat altijd voor u klaar en denkt met u mee. Ze heeft het beste met de VGST voor ogen. Een goede assessor zal ze zijn, amica Boumeester.


X