Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Ervaringen

Hieronder kun je in het kort iets lezen over wat leden van de VGST vinden.




Marit Heijink

"Wat ik zo mooi vind aan de VGST is dat het een fijne plek is om nieuwe mensen te leren kennen, en zo een groot sociaal netwerk op te bouwen. Iedereen respecteert elkaar en dit maakt het een fijne omgeving om je ook te verbreden op allerlei punten. Dit kan op sociaal gebied tijdens borrels, sociëteit of weekenden. Maar ook in het geloof tijdens de Bijbelstudies, hier ontstaan vaak mooie gesprekken waardoor je veel leert over het geloof en jezelf daarin. Ik heb nog geen moment spijt gehad van de keuze om hier lid te worden, ik denk dat de VGST een mooie plek is om je studententijd onvergetelijk te maken!"



Nick Reedijk

"Na wat invloeden van buitenaf ben ik lid geworden van de VGST, hier heb ik nooit spijt van gehad! Ik kan nu al zeggen dat de VGST alles heeft wat ik in een studentenvereniging zocht. Ze is van alle markten thuis: van bier drinken op sociëteit en borrels, tot Bijbelstudie en intellectuele thema’s. Ook heb ik door de vereniging veel sociale contacten in Enschede gekregen, wat echt een toevoeging aan mijn studententijd is. Ik vind de mensen bij de VGST geweldig! Zoveel verschillende mensen waar je onvergetelijke herinneringen mee hebt of gaat maken. Kortom: de VGST is echt een enorme toevoeging aan mijn studententijd, en ik hoop er nog lang lid te zijn!"



Wessel Fennema

"De VGST dé plek om jezelf te ontwikkelen op zowel christelijk als persoonlijk vlak. Dankzij het studentikoze karakter van de VGST is het de ideale plek om écht student te zijn. Door de VGST heb ik veel leuke sociale contacten, gezellige borrels en vrienden voor het leven. Daarnaast kan ik me bij de VGST ook intellectueel verbreden doormiddel van interessante lezingen en verdiepende themagroepen. Al met al is de VGST voor mij de ideale plek om alles uit m’n studententijd te halen!"



Merle Reedijk

"Zelf heb ik eerst een tijdje getwijfeld of ik mij überhaupt bij een studentenvereniging wilde aansluiten. Toen ik na een jaar studeren toch erg veel leuke verhalen hoorden van vrienden en vriendinnen, heb ik toch maar besloten bij de VGST te gaan en ik zou het iedereen aanraden! Binnen de vereniging is er voor iedereen wel een plekje te vinden. De VGST biedt een plek om te leren en te delen over je geloof en over de wereld om je heen. Daarnaast is er tijdens borrels en weekenden weg, maar ook op je gewone donderdagavond, enorm veel gezelligheid te vinden."




Peter van Breugel

"Ik had voor mijn lidmaatschap bij de VGST niet gedacht wat ik allemaal zou meemaken bij de vereniging. Bij de VGST leer en zie ik heel veel nieuwe dingen naast mijn opleiding. Er zijn lezingen, Bijbelstudies, themagroepen en nog meer waarmee ik mij kan verdiepen in nieuwe onderwerpen. Maar voornamelijk heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen. De weekenden, borrels, sociëteitavonden en noem maar op zijn echt goud met deze mensen! Kortom: een hele mooie vereniging om mijn studententijd onvergetelijk te maken."



Mart den Otter

"Na getwijfeld te hebben om lid te worden heb ik het toch maar gedaan: het is de beste keuze geweest die ik had kunnen maken! De VGST is van alle markten thuis, zodat je naast de gezelligheid op borrels en sociëteit ook meer kan leren over jezelf en je geloof door middel van Bijbelstudie. Zelfs in coronatijd vinden we manieren om toch tijd met elkaar door te brengen. Dat maakt deze vereniging zo mooi!"

X