Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Aan het Rot

306743

306746

Praeses: Herm Jan aan het Rot

Herkomst: Zeewolde

Studie: Civiele Techniek

Het is amice Aan het Rot die dit jaar de vereniging mag leiden. Dankzij zijn charisma lopen alle VGST’ers als makke schaapjes achter hem en zijn beslissingen aan. Daar waar menig persoon de nodige moeite heeft te speechen voor het grote publiek, schudt deze man er wekelijks één uit zijn mouw.
Met zijn natuurlijke betrokkenheid weet hij dan ook precies wat er gaande is bij de senatoren en binnen zijn vereniging. En met zijn natuurlijke ‘ik-kan-mijn-mond-toch-niet-houden-syndroom’ bereikt hij een hogere mate van betrokkenheid binnen de gehele vereniging.
Voor de man die bekend is met alle cliché’s van de wereld is het praeses zijn de uitgelezen kans om u ieder voorwoord of speech mee te nemen in de wereld van reeds bekende, maar holle frases. Ach, u merkt het wel.Abactis: Jouke Bisschop

Herkomst: Spakenburg, of was het nou toch Friesland?

Studie: Business Administration

Dit jaar ligt de abactiale pen in de handen van amice Bisschop. Met zijn grote enthousiasme voor de VGST zal hij samen met zijn rood-blauwe das aanwezig zijn op iedere verenigingsactiviteit. Bisschop is een man die kan toveren met woorden, wat hij de vereniging ook meerdere malen heeft laten zien met cabaret. Met zijn messcherpe zinnen en briljante grappen weet hij menig amicale abactis te imponeren. Het is dan ook niet voor niets dat hij werd uitgeroepen tot ‘lievelings amicaal’.
Amice Bisschop is een man van zijn woord. Als hij u iets toezegt weet u zeker dat het op tijd gebeurt. Beleidsvragen beantwoorden is hem op het lijf geschreven. Hij weet wat hij wil en is overtuigd van zijn eigen mening. Zolang het abactiale keten om de hals hangt van amice Bisschop is de VGST verzekerd van een abactis zoals zij die verdiend!

Fiscus: Laura Boerma

Herkomst: Zaltbommel

Studie: Gezondheidswetenschappen

Amica Boerma is dit jaar in het bezit van de pinpas van de VGST. Binnen de senaat heeft zij het hoogste knuffelbeergehalte: lief voor de mensen om haar heen en ze staat altijd klaar om mensen haar helpende hand aan te bieden. Dit is een eigenschap waar vele commissiefisci blij van worden. Met een enorm portie geduld buigt ze zich samen met hen over de Excel-sheets, tot alle bedragen kloppen. Ook haar andere werkzaamheden voert ze met fijne precisie uit. Zorgvuldigheid en precisie, wat heeft een goede fiscus nog meer nodig?
Waar amica Boerma gaat, volgt een spoor van vrolijkheid en creativiteit. Of het nu gaat om het leiden van een dansles, zingen bij de sing-in, of het regelen van een vrouwenuitje, het is geen enkel probleem voor amica Boerma.

Assessor: Marte André


Herkomst: Amersfoort

Studie: International Business Administration

Amica André mag dit jaar de commissies aansturen. Ze heeft als echte Lelietheater-bewoonster veel mensen kennis en zet dit in om de juiste personen in de commissies te krijgen. Ook ziet ze er op toe dat de commissies op tijd de notulen versturen en dat alle activiteiten tip top geregeld zijn.
In elke assessormail zit een leuk plaatje, weetje of grap, waardoor het lezen hiervan altijd weer een feest is. Notuleren op de AV’s kan ze ook als de beste, maar of ze dit ook zelf een positief punt vindt?
Kortom: haar mensenkennis en oplettendheid maken haar tot een geweldige assessor.


X