Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Den Otter


320325

Senaat Den Otter leidde het jaar 2012-2013. Het jaar waarin tevens het 6e lustrum en het 30e levensjaar gevierd werd van onze mooie vereniging!

270715


Praeses: L.A. Den Otter

Met haar vrolijke voorkomen en schallende schaterlach behoedt amica Den Otter eenieder voor droevenis. Maar plezier is niet het enige dat zij brengt. Serieus en vastberaden gaat zij de VGST voor als een waardige praeses. Door haar natuurlijke neiging om de leiding te nemen, strakke planningen te maken en een goed overzicht te houden, weet zij een vergadering altijd tot een goed einde te brengen. Zorgeloos en vol enthousiasme weet zij bezwaren weg te wuiven alsof ze nooit uitgebracht zijn. Op senaatsvergaderingen is zij degene die de vaart erin houdt. Bereid om tot het uiterste te gaan, is zij de olie die de senaat als een machine gesmeerd laat lopen.

Als tweede vrouwelijke praeses in de geschiedenis van de VGST heeft amica Den Otter de touwtjes van de VGST stevig in handen!Abactis: I.R. Timmer eze vijfdejaars student en vierdejaars VGST'er zal dit jaar de mooie taak van abactis op zich nemen. Een taak die niet voor iedereen is weggelegd en die deze amice dan ook met trots gaat vervullen.

Amice Timmer is niet van de veer of de ballpoint, maar zal zijn briefkunsten vertonen met behulp van het toetsenbord. Programmeren is geen probleem en menig amicaal vreest zijn hack-kwaliteiten, skills die van pas komen als lid van de CooKie.

Deze amice is ogenschijnlijk rustig, maar laat u niet verrassen: hij kan scherp uit de hoek komen. Bedachtzaam en adrem, als een heus abactis, voorziet hij u dit jaar van antwoorden op beleidsvragen.


Fiscus: E.D. Huizing

Na de relatief kleine begroting van de Dies Natalis te hebben gemaakt zal ama. Huizing nu het fiscaat van de VGST op zich nemen. Gezien haar betrouwbaarheid is het geen enkel probleem haar de schatkist van de VGST toe te vertrouwen. Met een kritische blik en nuchtere kijk houdt zij de geldstromen in de gaten en blijven de vereniging zo onnodige uitgaven bespaard. Zodoende zorgt zij voor een gezonde financiële huishouding. Door een strakke planning zijn vele actiepunten al afgehandeld voor de vergadering goed en wel ten einde is gekomen. Van haar planningsvaardigheden mag de vereniging meegenieten door de uitgebalanceerde jaarplanning die door haar verzorgd zal worden. Naast een serieuze houding vrolijkt zij menig senaatsvergadering op met het verzinnen en uitwerken van allerlei cartoons. Zo blijft u op humoristische wijze op de hoogte van het wel en wee van de senaat.

Assessor: H.C. Maan

Met zijn tomeloze enthousiasme, inzet en oog voor detail is meneer de assessor de jongste, maar zeker niet de minste van senaat Den Otter. Met een scherp zicht op de kwaliteiten en karakters van VGST'ers vult hij commissie na commissie en ziet erop toe dat zij hun taken stipt vervullen. Stipt als hij zelf ook is heeft hij immer zijn actiepunten af en houdt hij de rest van de senaat op de hoogte van het reilen en zeilen van commissies.

Naast het vullen van commissies houdt hij zich bezig met het bijwerken van de goede ideeën-, slechte ideeën- en grappennotulen en laat zich op elk dezer gebieden zeker niet onbetuigd.

De senaat heeft in amice Maan een denker en doener in één gevonden, een man met passie voor zijn taak: een ware assessor.

X