Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Grootens


340886Praeses: D.S. Grootens

340889

De man met de hamer is dit jaar amice Grootens. Hij heeft al ervaring met het nodige slagwerk, dus de hamerslagen zullen dit jaar niet mis zijn. Meneer de praeses is al bijna net zo enthousiast over Windows Phone als over de vereniging waar hij de leiding over heeft. Amice Grootens heeft een aan manisch grenzende obsessie voor militaire voertuigen en voert dan ook regelmatig pleidooien om de F35 als senaatsvoertuig te nemen. Om nog onbekende redenen protesteert meneer de fiscus dan heftig.

Enthousiast, vrolijk en optimistisch, met op zijn tijd een kritische noot, dat kenmerkt hem. Als echte TBK'er heeft hij wel altijd een flinke bak koffie nodig om op te starten.

Abactis: W. van Dijk


340892

Dispuutskanon van Dijk is met zijn wijn en stokbrood het theologisch geweten van de senaat. Gecombineerd met zijn tomeloze enthousiasme voor werktuigbouwkunde is hij dit jaar de aangewezen persoon om al uw vragen vakkundig te beantwoorden. In zijn handen worden visie en beleid opgebouwd tot een stevige constructie die hij zelf niet eens kan slopen.
Zo rustig en kalm als hij tijdens zijn werk kisten naar een laatste rustplaats draagt, zo fel is hij in zijn brieven. Zijn abactiale pen rust niet voordat de laatste amicaal is overtuigd van de grootsheid van de VGST.

Fiscus: B. D. de Jonge

340895

Amice de Jonge is de enthousiaste fiscus van Senaat Grootens. In een donker plekje van zijn hart bewaart meneer de fiscus wat ruimte voor 020, wat zich uit in afzichtelijke vlaggen in zijn slaapkamer. De sportiviteit van Senaat Grootens wordt hooggehouden door meneer de fiscus, die als sterspeler van de Javaanse Jongens regelmatig op het voetbalveld van v.v. Drienerloo te vinden is. Deze WB'er in hart en nieren zet de begroting net zo ingenieus in elkaar als een lompe WB-constructie. Met zijn stapel incassomachtigingen heeft hij de échte macht over de vereniging, maar dit is hem vanwege zijn secure werkhouding als geen ander toevertrouwd.

Assessor: J.U. van Baardewijk

340898

Amice Van Baardewijk zet als assessor van Senaat Grootens de lange lijn van senatoren van Herinckhove door. Zijn grenzeloze enthousiasme verdeelt hij over zijn studie informatica en de vereniging waarvan hij de commissies aanstuurt. Daarnaast maakt als IFES-vertegewoordiger de vereniging warm voor IFES.
Als fanatieke pianist zorgt hij altijd voor de vrolijke noot binnen de senaatsvergadering. Deze taalpurist weet de tittel en jota op de juiste plek te zetten, zonder het zicht op de grote lijnen te verliezen.
Amice Van Baardewijk ziet altijd het goede in iedere VGST'er en weet iedereen op de juiste plek te zetten. Met zachte hand worden de commissies tot grote hoogte geleid.
340901

X