Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Bergwerff

Senaat Bergwerff

Praeses: Elske Bergwerff

Dit jaar was amica Bergwerff uw praeses. Met haar vrolijke glimlach en aanstekelijke enthousiasme leidde ze de vereniging in goede banen. Met haar ervaring als professioneel Mario-karter wist ze de vereniging op de juiste momenten sturing te geven waar het nodig was.

Op de AV nam ze rustig haar tijd om te anticiperen op de toestand van de AV en vervolgens orde te geven aan discussies. Met harde hamer en luide toon werden de besluiten genomen, niemand durfde daar ook maar iets tegenin te brengen! Ze was altijd stipt op tijd op senaatsvergaderingen, en de agenda en actiepuntenlijst stonden aan het begin van de vergadering keurig klaar. Ze stelde zich altijd dienstbaar op: aan het begin van de pauze was de koffie door haar toedoen keurig doorgedruppeld.

Abactis: Wouter Schutte

De pen en het papier waren dit jaar in handen van amice Schutte sr.. Met zijn hoed en zijn zakhorloge liet hij vol enthousiasme zijn lange haren wapperen in de wind van het abactiaat. Zijn voorliefde voor intellectualiteit was daarbij een grote toevoeging voor de vereniging en haar toekomst. Door een goede dosis humor, een groot inbeeldingsvermogen en goedgetimede satire werd elke amicale brief een stukje cabaret op de algemene vergadering. Hij kon door zijn expertise op algemene vergaderingen duidelijk en gefundeerd de mening van de senaat uiteenzetten.

Door een scherpe blik op zaken en zijn uitgebreide argumentatie waren beleidsvragen voor hem geen enkel probleem. Hij is de oudste senator ooit en hij heeft dit jaar vol liefde de VGST gediend.

Ondanks dat hij structureel te laat kwam tijdens senaatsvergaderingen, kwam hij altijd binnenwandelen als we hem belden over waar hij was. Zijn liefde voor het keren van posters is nog steeds de nalatenschap van amice Schutte sr. in de senaatskamer.

Fiscus: Stefan Kamphuis

De man met verstand van geld was dit jaar niemand minder dan amice Kamphuis. Met zijn eindeloze lijstjes met rondvragen, actiepunten en dingen die hij had opgelost in de boekhouding wist hij altijd wat hij moest zeggen tijdens de vergadering. Niet alle ideeën die werden geopperd waren even goed, maar op inhoudelijk vlak was hij altijd prominent aanwezig tijdens de vergadering.

Niemand is zo vaak op CoBo’s en andere borrels met amicalen geweest als amice Kamphuis. Hij heeft een aantal keer in zijn eentje de VGST vertegenwoordigd en op amicale dies was hij ook met veel plezier aanwezig. Ook in de senaatskamer was hij veel te vinden, waar hij het gesprek altijd weer naar werktuigbouwkunde wist te sturen.

Met strenge blik werd elk commissiefiscaat nagekeken en als er ook maar iets niet klopte werd het snel aangepast of teruggestuurd. Omdat amice Kamphuis zo secuur te werk ging met het fiscaat zal de KasCo een makkelijk jaar hebben en is er een goede basis gelegd voor de fiscus f.t. om mee aan het werk te gaan!

Assessor: Gerbert Leeftink

De commissies lagen dit jaar in de handen van amice Leeftink, ook wel bekend als het schatje van de senaat. Doordat hij met elke groep van de VGST kan omgaan heeft hij een eindeloze kennis van de vereniging en haar leden en wist hij de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Met zijn vrolijke blik en hart voor de vereniging wist hij iedereen te overtuigen om een commissie te gaan doen. Ook stond hij altijd klaar om te helpen waar nodig en was hij vaak op sociëteit te vinden voor een goed gesprek of een lekker drankje.

Soms moesten we even wachten met het gesprek op de AV tot hij weer bij was met notuleren, maar zulke mooie, verzorgde notulen inclusief inhoudsopgave zijn een blijvende herinnering aan zijn werk. Ondanks dat hij moest notuleren, was hij toch betrokken bij de AV door stiekem toch mee te discussiëren of door actief deel te nemen aan diverse AV-commissies. Hij was afgelopen jaar echt een verenigingstijger en assessor in hart en nieren.


353561

X