Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Sliggers

369179
371018
Praeses: Rick Sliggers

Dit jaar lag de leiding van de vereniging in de handen van amice Sliggers. Dat hij geliefd was in amicaal Nederland bleek wel uit het feit dat menig amicale vereniging hem thuis ophaalde om haar amicale feest wat op te fleuren. In de tijd die hij wel in het mooie Enschede doorbracht, wist deze chemicus de ideale verhouding om sterke koffie te zetten in de senaatskamer en van een pilsje op zijn tijd was hij ook niet vies. De AV’s leidde deze praeses in goede banen en hij stopte niet voor de kogel door de kerk was. Ook in het Kleintje VGST liet hij van zich horen, want met zijn kanonspuntenslijper had hij zijn scherpe opmerkingen altijd klaar.
Abactis: Nynke Meijer

Dit jaar was amica Meijer verantwoordelijk voor het contact tussen alle amicale verenigingen. Met de abactiale pen tussen haar vingers bleef elke amicaal op de hoogte van de VGST. Daarnaast zorgde ze ervoor dat iedereen binnen de vereniging naar tevredenheid antwoord kreeg op zijn vragen. Niemand ontkwam aan haar, want haar administratie vernieuwde nog sneller dan het nieuwe 5G-netwerk. Amica Meijer regelde alles wat los en vast zat en zorgde ervoor dat de privacy van iedereen gewaarborgd werd. Zo lekte er geen informatie uit, maar hield ze alles voor haarzelf. Naast hard werken, maakte ze vaak muziek en zong ze er zelf ook nog bij. Deze TBK’er is geen liefhebber van een sterke bak koffie, maar verblijdde de rest van de senaat wel vaak met wat lekkers voor erbij.
Fiscus: Geert Maan

De machtigste man van het jaar was amice Maan. U kon maar beter goed naar zijn bevelen luisteren, want wie weet wat er anders met uw incasso gebeurde… Deze gedreven Pietje Precies zorgt dat het fiscaat perfect in elkaar zat. En als er toch ergens een schakel miste, dan had hij dat zo door, want schakelen, daar studeert hij voor. U kon erop vertrouwen dat uw geld in goede handen was, want met het verantwoordelijkheidsgevoel van deze MVMNHF-commisaris zit het wel goed. Mocht u dankbaar zijn voor een lage incasso, geef hem dan een pak chocolademelk en zorg dat er genoeg geld op uw rekening staat. Dat voorkomt aanMaaningen.
Assessor: Willemijn Binnekamp

De vrouw die dit jaar alle commissies aanstuurde is amica Binnekamp. Ze was altijd in voor gezelligheid en kende daardoor veel mensen, waardoor ze leuke combinaties van commissieleden kon maken bij het vullen van de commissies. Deze TG’er in hart en lever was daarnaast ook nog eens super verstandig, want bier kwam er niet in. Voor wijn was ze daarentegen wel altijd in. Wilt u wat gezellig geklets om u heen, dan is amica Binnekamp het juiste gezelschap, want deze trotse Zeeuwse heeft altijd wel wat te vertellen. Daar heeft al menig ChOOSE-vergadering van kunnen genieten. Typen op de AV kon ze als de beste, want van al haar ukulelegespeel heeft ze wel soepele vingers gekregen.
X