Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Senaat Fennema


406565

406553

Praeses - Wessel Fennema

De vereniging wordt dit jaar geleid door amice Fennema jr. Hij weet elke AV weer rustig te krijgen met zijn charismatische houding en social skills. Ook de senaatsvergaderingen lopen gestroomlijnd onder zijn leiding. Iedere donderdagavond is het weer een verassing wat voor een mooi verhaal er nu weer is verzonnen voor de speeches. Amice Fennema jr. is niet vies van een amicale activiteit; CoBo’s, Dies en amicale feesten worden allemaal bezocht, geen stad is te ver. Mocht het wel zo ver zijn dat de laatste trein eigenlijk nét te vroeg terug naar Enschede gaat dan is het ook geen probleem om spontaan toch maar in die stad te overnachten. Ook serieuze amicale activiteiten worden bezocht om samen in gesprek en discussie te gaan met amicalen. Alsof meneer de praeses nog niet genoeg sociale skills had, met zijn studie Social Work leert hij deze nog beter in te zetten. Al het gereedschap om er een geslaagd praesesjaar van te maken.


Abactis - Maxime Schutte-Verheijen

De abactiale pen is dit jaar in handen van amica Schutte-Verheijen. Door haar scherpzinnigheid en kritische blik houdt ze amicaal Nederland bij de les. Amicale abactides komen er met suffe brieven bij haar niet makkelijk van af. Ook met uw beleidsvragen kunt u bij mevrouw de abactis terecht. Al zult u die niet snel hebben dankzij het heldere visie en beleid. Met haar vele verenigingservaring en -kennis worden dankzij haar sommige tradities weer in ere hersteld en kunnen we af en toe terugvallen op hoe het vroeger was. Maar deze abactis gaat heus wel met de tijd mee, zo heeft ze ondertussen zelfs Snapchat. Naast haar abactiale taken is ze dankzij haar studie Industrieel Ontwerpen ook grotendeels verantwoordelijk voor het grafische gedeelte van de senaat. Op de dansvloer zult u mevrouw de abactis niet tegenkomen, maar voor een leuk gesprek onder het genot van een biertje sinas bent u bij haar aan het juiste adres.


Fiscus - Rieks Meijer

Amice Meijer heeft dit jaar alle centen in handen. Met zijn grote drijfveer om alles goed op orde te hebben is hij zelfs onderweg naar CoBo’s nog bezig met de financiën. Zijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat we op nieuwe locaties altijd binnen vijf minuten weten wat elk knopje doet en ook dat alle fiscale zaken tot in de puntjes worden uitgezocht zodat niemand te veel betaalt. Zoals elke goede fiscus betaamd is amice Meijer ook een goede fixus, of het nu gaat om het boeken van alle locaties, regelen van enquêtes en maaltijden of het fixen van bijvoorbeeld een pedelstaf, amice Meijer zorgt er in ieder geval voor dat het geregeld wordt. Dit is ook terug te vinden in zijn studie: werktuigbouwkunde. Of het nu los of vast moet; amice Meijer heeft het goede gereedschap in huis en zo niet, dan is dat natuurlijk een goed excuus om een nieuwe powertool aan te schaffen.


Assessor - Janneke Kroes

Dit jaar is onze assessor niemand minder dan amica Kroes. Met haar onuitputtelijke enthousiasme weet ze alle commissies dit jaar weer creatief te vullen. Die creativiteit zien we ook terug in haar studie creative technology. Als ze geen ledjes bij elkaar aan het programmeren is, staat ze wel iets lekkers te creëren in de keuken waar de vereniging van mee kan genieten tijdens een gezamelijke maaltijd of na een kerkdienst. Haar sportieve kant is te zien met volleybal, wat ze wekelijks doet bij de lokale club en natuurlijk ook tijdens VGST-weekenden. Op die manier weet ze al jaren een plekje te bemachtigen in het befaamde VGST PVT-team. Als assessor schrijft ze ook genoeg voor de vereniging; naast notuleren bij elke Algemene Vergadering schrijft ze ook elke twee weken een assessormail waarbij we elke keer afreizen naar het hoge noorden met een lesje in de Friese taal.

X